two weeks!!!



En uppgift kvar och sen är jag klar med gymnasiet! Helt sjukt egentligen att alla dessa år av skolgång snart är till enda. (Ligger dock utomhus och jobbar på brännan istället för att göra den uppgiften.)

Snart börjar det riktiga livet, ni vet när man är finasiellt oberoende och kan spendera en massa pengar på precis vad man vill? Nä, inte jag heller. Förhoppningarna är ju inte så sanningsenliga alltid MEN jag ska ändå flytta till USA och det blir ju fett nice. 

Jag har påbörjat jobbet med att samla in referenser, har till exempel bett min mentor att fylla i en character reference och har en bekant som kommer fylla i en childcare reference. Au pairer vet vad detta innebär men för er som inte är insatta så är det här nödvändigt för att man får åka iväg. Det är bevis som stärker att du passar som au pair helt enkelt. 

Jag vet inte om jag skrivit det innan men SI föreslog att jag skulle få in dem så snart som möjligt. I sådana fall kommer de skicka iväg mig på intervjun så att allt är klart den dagen jag faktiskt tar körkortet. Då är jag liksom pang bom godkänd direkt och hamnar i matchningsprocessen. Det hade ju varit nice. 

Har som sagt börjat men försöker ta det lite långsamt ändå, det är ju studenten om knappt två veckor samt att jag har halkan samma vecka så jag måste göra en hel del körkortsteori nu i helgen. Med andra ord så vill jag inte stressa ihjäl mig under dessa veckor som trots allt är dem sista på gymnasiet.

host family letter

Bal och student närmar sig just nu med stormsteg och jag börjar nog bli stressad, framför allt nu när jag skriver denna meningen ... Innan dess är det dock en del skolarbeten som ska hända denna och nästa vecka vilket givetvis suger musten ur en.

Saker som inte suger musten ur mig (eller åtminstone inte på samme sätt) är min au pair ansökan! Jag har pausat ifyllnaden av den sen i mars/april ungefär då jag tyckte att man fick mail efter precis varenda liten grej man uppdaterade, vilket jag tyckte var irriterande. Jag förstår och uppskattar dem lite mer nu dock, Skandinaviska institutet vill ju bara ens bästa!

I vilket fall som helst så börjar jag bli klar med själva ansökningsformuläret nu i alla fall! Det betyder att jag just nu fokuserar på att hitta alla dem barntimmar jag har i bagaget. Jag har redan fyllt i mycket av dem så det är ganska lugnt.

Idag har jag i alla fall påbörjat mitt host family letter! Det är då det brev som går ut till familjerna som letar efter en au pair och är avgörande för huruvida familjerna blir intresserade av att ta kontakt med mig eller inte. Därför måste det vara superbra känns det som.

Jag brukar inte ha problem med att visa min personlighet i skrift (snarare tvärtom! hej alla skolarbeten där min "röst" är för närvarande), just nu är jag bara rädd att det blir för mycket ... Jag vill ju verkligen göra ett gott intryck.

I vilket fall som helst tänkte mest se till att få något skrivit här i maj, samt uppdatera er om hur det går med ansökningarna. Dessutom ville jag att ni skulle få se hur fint vi hade det här i torsdags, på Kristi himmelfärdsdagen och den årliga tipsrundan vi har i min församling. :)



Jag heter Rebecca, jag är 19 år och jag kommer från Karlskrona. Den 27 december drog jag på mitt livs äventyr och hamnade i South Glastonbury, Connecticut där jag jobbar som au pair i ett år. Jag tar hand om två barn: C som är fyra år och E som är 10 månader. Jag spenderar mina pengar på böcker, mat och resor.


HannaVic logotype