Intervjun är bokad!

Nu har jag bokat intervju (5/8, alltså på onsdag!) och ska ta mig för egen maskin till Växjö. Min chef har varit så himla snäll och gett mig ledigt halva dagen. 

Jag kommer ju hinna bli himla nervös över mest allting, kommer ju att stamma fram orden i den delen när man ska prata engelska. Får bara komma ihåg att prata L Å N G S A M T. Det blir bäst då. 

Om jag blir godkänd på onsdag/strax därefter är jag inne i matchningsprocessen!! Så himla spännande att vara så nära det jag har längtat efter så länge. 

Måste bara lägga på ett kol och skriva färdigt brevet till värdfamiljen. Jag, som annars brukar ha lätt för mig att skriva, tycker att det är svårt att formulera glädjen för barn och ens egen barnerfarenhet utan att brevet dryper av fett för att det är så smörigt samtidigt som man inte kan vara för fyrkantig. Då får ju familjen inte någon känsla för mig som person och det är ju viktigt ... Ah. Det är precis som att skriva ett personligt brev och jag avskyr dem. 

Aja, en jobbdag till innan helgen och imorgon ska jag antagligen baka kärleksmums på arbetstid vilket är toppen då jag älskar att baka. Så imorgon blir en bra dag oavsett vad som händer! 

Uppkörning: CHECK



KÖÖÖÖÖRKORT! Nu är det klart det med! GUUUUD SÅ SKÖNT.

Blommorna kom pappa upp med när jag hade lunch på jobbet och kakorna (som för övrigt är de bästa chocolate chip cookiesen i hela riket) är det som jag firar med idag.

Har klickat i att jag har körkor nu på Au Pair in America-sidan och sedan fick jag ett snabbt mail om att en f.d. Au pair, dvs min intervjuare, skulle höra av sig om tider och liknande. Nu börjar allt bli på riktigt! 

Jag ska försöka göra de sista papprena i helgen och sen scanna in dem på någon av föräldrarnas jobb så fort tillfälle ges. Sen är jag ta mig tusan redo för matchningsprocessen! 

Körkortsteori: CHECK

Jag hade mitt teoriprov igår och blev godkänd! Sällan har jag nog varit så nervös dock.

Jag kunde knappt äta frukost så hunden fick halva mackan, jag försökte peta i mig ett äpple och vatten innan provet började. Eftersom jag bor som jag gör var det bara att ta pendeln 7:00 då vi skulle vara på Trafikverket 8:30, provet började vid 9:00. Nu i efterhand hade jag nog kunnat ta 8:00-båten men det är ju lätt att vara efterklok. 

Blev ju godkänd (57 av 65 rätt!) och det är det viktigaste. Blev klar först också vilket alltid är lite nervöst. 

Nu är det bara uppkörningen på fredag och den får gå som den går. Jag kommer att vara lika hypernervös, men jag orkar inte engagera mig i det riktigt än. Om jag inte blir godkänd kommer det ju ett nytt tillfälle! :) 

fyra veckor efter studenten

 
Jag tog studenten för 4 veckor sen (FYRA VECKOR SEN???) och sedan dess har livet liksom rullat på. Det var fest på torsdagen här hemma när jag gått ut och sedan drog jag vidare till kompisar i stan. På fredagen chillade jag hemma och gick sedan på en kompis studentskiva på kvällen, samt träffade lite människor från klassen innan de gick ut. 
 
Själv åkte jag hem för jag visste att jag inte skulle klara av all den sömnbrist som redan var uppbyggd sedan typ en vecka tillbaka. Jag blir sjuk av sömnbrist så det är inte jätteroligt att lida igenom det. När jag tänker på sömnbrist och flygresan till USA ... that should be fun. 
 
I alla fall, sedan studenten har jag varit ledig i två veckor (detta är min andra lediga vecka) och jobbat i 1,5 vecka plus alla helger. Jag var med i tennisskolan och spelade tennis för första gången på ca 8 år, vilket var roligt även om jag var hur dålig som helst. Men nu vet jag hur jag ska göra på riktigt och hur jag ska tänka om jag hittar på att ta mig upp till tennisbanan själv någon dag. 
 
Hela familjen var i Göteborg förra helgen och vi hängde självklart på Liseberg, men jag hann även med tre olika Akademibokhandlar (i Karlskrona har vi bara en med ett ytterst litet YA-sortiment) och Science Fiction bokhandeln. Jag kom hem från Göteborg med tre böcker:
 
- THE LAND OF STORIES: A GRIMM WARNING av Chris Colfer 
- AGE OF X: THE IMMORTAL CROWN av Richelle Mead
- THE MORTAL INSTRUMENTS: CITY OF HEAVENLY FIRE av Cassandra Clare
 
Den sistnämnda har jag letat efter så galet länge endast av det skäl att min bokhandel hemma inte säljer den i rätt format. Jag har nu totalt nio böcker av Cassandra Clare och samtliga är i pocket. Hade jag gett upp och köpt den här hemma så hade jag fått stå ut med åtta pocketböcker och en storpocket. Not good. 
 
Jag fick spunk på mitt rum och bytte gardiner och satte upp en plansch (den från FRIENDS som jag fick i julklapp av los parentas) och damsugade hela golvet. Allt i ett projekt för att inte plugga körkortsteori. (Det gjorde jag sen ändå och det gick bra.)
 
Jag och pappa övningskörde igår och hann även med en sväng ut till hans golfbana för att öva slå några bollar, vilket jag också fick prova på. Det var också svårt men jag var inte katastrofal (tror jag? jag har ingen aning). Tyvärr är inte långkjol och snålblåst en så bra kombination med golf
, men what the hell.
Vi handlade på Maxi och jag körde hela dagen igår. 
 
När vi kom hem var jag så trött i huvudet efter all körning att jag somnade ... Det händer rätt ofta. I vilket fall som helst vaknade jag till av att mamma kom in och lade en filt över mig så att jag inte skulle frysa, sedan vaknade jag igen av att pappa väldigt försiktigt påminde mig om att vi skulle på bio om en timme och en tredje gång vaknade jag av att de två yngsta bröderna kom in och gosade. En väldigt trevlig sovstund trots avbrotten. 
 
Jag och los parentas såg SPY med Melissa McCarthy mfl. En väldigt rolig film, jag tyckte vissa av skämten var lite out there men den var bra. Miranda Hart är min queen tho. Så himla rolig. Om ni inte har sett hennes brittiska sit-com bör ni göra det direkt för den är fantastisk!
 
Jag sprang även på finaste vännerna som hade varit och sett Magic Mike XXL och vi slog följe i två timmar när vi vandrade runt i stan och drack milkshake. Pratade mest om livet, som det sig bör! 
 
Tyvärr inte mycket nytt på au pair fronten, men jag satsar på att klara av körkortet nu så att jag kan börja på riktigt sen. Då jävlar ska det rassla av i fart är planen.

Jag heter Rebecca, jag är 19 år och jag kommer från Karlskrona. Den 27 december drog jag på mitt livs äventyr och hamnade i South Glastonbury, Connecticut där jag jobbar som au pair i ett år. Jag tar hand om två barn: C som är fyra år och E som är 10 månader. Jag spenderar mina pengar på böcker, mat och resor.


HannaVic logotype