Shopping spree

 
Det blev visst ännu en "treat yo self tuesday". Eftersom jag på tre dagar har fått hål i lika många jeans (alla på knäna - jag kryper runt på golvet för mycket efter E antar jag) så fick jag rusa ut under min "rast" idag. Jag körde till Manchester helt utan gps för första gången, både dit och tillbaka, så jag är löjligt stolt över mig själv. 
 
Det blev i alla fall en tunn kavaj och två par jeans från H&M (jag vet - himla tråkigt att jag fortfarande köper så mycket av mina kläder i en butik som jag har hemma osv) och sen, eftersom jag hade lite tid att döda och verkligen gillar den affären, så gick jag in på Hot Topic. 
 
Oboy. Det är en affär med en massa produkter till diverse fandoms - Doctor Who, Star Wars, Supernatural, Disney och givetvis Harry Potter. Det var första gången jag såg Harry Potter-grejerna av någon anledning, men jag blev helt kär i denna lilla väska. Eftersom jag har letat efter precis en sån här så kunde man ju inte annat än slå till. Passade på att köpa öronhängen också för vem har för många? 
 
Jag kommer aboslut att komma tillbaka en annan dag och köpa fler grejer, för att ha Harry Potter-grejer utan att klä ut sig till en karaktär är något som jag velat ha länge. Dessutom fanns det elevhemskoftor som var så mjuka och mysiga att jag måste köpa en sån också. Hejdå lönen. 

Påsk i Vermont

 
Jag har nu besökt min fjärde delstat, Vermont. Vi firade påsk i Jay Peak, VT, på ett en skidort. Ingen av oss åkte skidor dock, vi var där för badlandet! Det var ett trevligt inomhusbadland, lite likt Lalandia men mindre. Det hade dock en cool minisurfing-grej, typ en vågmaskin där folk kunde prova olika flytbrädor i "motvågor". Svårt att förklara men ni borde förstå vad jag menar. Tyvärr provade jag inte eftersom jag är i USA och man var tvungen att skriva på att man inte skulle stämma hotellet om man skadade sig. 
 
Vi fick liftkort av någon anledning så vi kunde åka upp till högsta toppen och se utsikten. Helt galet vackert! Snön låg så vackert i trädtopparna. Det var inte ens särskilt kallt där uppe. 
 
Efter det åkte vi lite längre söder ut i Vermont (Jay ligger sjukt långt norr ut, nästan uppe vid kanadensiska gränsen) till Waterbury, där den första Ben and Jerry's fabriken ligger. Yay! Jag har nu besökt moderskeppet. Tyvärr gick vi ingen guidad tur för inget av barnen var på sitt bästa humör och de hade ingen produktion på lördagar ändå, så det gjorde ingenting. Men jag köpte en himla massa souvenirer. 
 
Vermont är känt för lönnsirap och vart vi än besökte så syntes det klart och tydligt. Lönnsirapsklubbor, popcorn med lönnsirap, ost, bacon, munkar, cheesecake. Överallt. Jag har aldrig riktigt gillat lönnsirap, det är lite för sött för min smak, men amerikanare är galna i det. 
 
Som alltid måste jag ta kort på allt som är svenskt! Det är första gången jag ser Gevalias kaffe i en affär här, men å andra sidan så har jag ju inte heller direkt letat då jag inte dricker kaffe. Min värdmammas föräldrar dricker tydligen Gevalia så jag känner att dem tycker jag om! 
 
Vermont (och Maine) är tydligen Mekka/Disneyland för ölfantaster som min värdpappa, så ja, vi åkte runt till olika ölbutiker och inspekterade sortimentet efter diverse sällsynta sorter som bara säljs när torsdagar kommer två stycken på samma vecka. Såg en keps där det stod Waterbeery på i alla fall som jag tyckte var lite roligt, likaså dessa tvålar som luktade som öl. 
 
Alltså jag vet inte om det stämmer, men den riktningen som bilden är tagen på är mot Kanada så vi kan låtsas att jag vinkade till Kanada. Tyvärr saknade E ett pass och jag hade varit för långsam med att skicka in min DS2019 till huvudkontoret för APiA för en underskrift, så vi kunde inte åka över. Inte för att vi hade tid för det ändå. 
 
Sist men inte minst, mina souvenirer. Jag har nu bestämt mig för att samla på, från mina resor här i USA, pins, magneter och eller julgransprydnader. Tyvärr har jag inte köpt något från varken Boston eller New York än, men jag bor tillräckligt nära för att hälsa på igen. 
 
När vi kom hem (efter att vi tömt bilen och haft C till att leka utomhus under tiden) så visade sig att påskharen hade hälsat på, och med en korg till mig också. Blev så glad för jag hade inte förväntat mig det, och det var så omtänksamt också! Massa godis från Reese's, smakprov av jelly beans för att jag aldrig har smakat det, och så två biobiljetter. Så omtänksamt! Efter att ha haft ett par tuffa veckor med hemlängtan så behövdes verkligen den här boosten. 
 
Nu ska jag snart sova i alla fall, för trots att hotellsängen var skön så är den här hemma i South Glastonbury bättre. Jag är ju självklart också sjuk igen. Förkyld igen för tredje gången på tre månader. Så himla roligt! Halsen gör ont och hostar gör jag mest hela tiden. Lungorna roslar osv. Jag som faktiskt hade bestämt mig för att börja gymma på riktigt denna veckan. Nu får det ju vänta ännu lite längre. 

the one with monday and tuesday

 
I måndags vaknade jag till snö i trädgården. Jag var inte lycklig. Jag har mer än tröttnat på snö nu och vill ha riktig vår. Den smälte undan duktigt under dagen i alla fall, och nu har vi bara kvar snö i skuggorna av trädgården vilket känns bra. 
 
Vi hade ett clustermöte på Cheesecake factory i måndagskväll, och jag åt en Brioche Breakfast Sandwich (ägg, bacon, ost bascially) och en S'mores cheesecake. Det är min absoluta favorit. Jag älskar s'mores cheesecake. Den måste följa med mig hem när den stunden kommer, och det kommer vara den första cheesecaken när jag öppnar mitt cheesecake och bokkafé.
 
Igår åt vi lunch på Panera, jag, min värdmamma och barnen. Och eftersom jag inte kryssat i att jag ätit mac and cheese än (fast jag gjort det jättemycket) så kommer här en bild. 
 
Efter att ha lämnat C i skolan så körde jag till West Hartford och hängde på Barnes and Noble, satt och läste i min bok en stund och har äntligen börjat närma mig slutet. Tack o lov för det! Har kämpat med Passenger alldeles för länge nu. Hittade världens sötaste POP-figurer i alla fall - Joey Tribbiani och the Chick. Blev helt förälskad och nu vill jag ha typ alla från Vänner! Jag vet inte vad man gör med dem egentligen, men de var jättesöta.
 
Jag stannade på Starbucks på vägen hem innan jag hämtade C och köpte en iste, med smaken passionsfrukt. Det var en väldigt speciell smak och jag vet fortfarande inte om jag gillar den eller inte. Ah well. 
 
En riktigt jobbdag till innan vi drar till Vermont, jag och min värdfamilj, och ett badland där! 

Yale

 
Igår åkte jag till New Haven och Yale University. Sällan har man kännt sig så likblek som när man hängde med fyra sydamerikanska tjejer. Kul var det i alla fall! Jag blev dubbad till "the good girl" för att jag inte får gå ut här än ... Jag var även yngst då samtliga av de andra tjejerna var typ 23 år och uppåt. (Något som jag har märkt är att tjejerna från Sydamerika alltid är i 20-års åldern och tjejerna från Tyskland är alltid 18 going on 19). 
 
Yale var i alla fall himla vackert! Jag tyckte på bättre om Yale än Harvard tror jag ... Yale är mer centralt i New Haven än vad Harvard var i Boston. Byggnaderna var så himla fina. Hade så gärna sett campuset mer i action, precis som på Harvard, men man kan inte få allt!
 
New Haven rent generellt var en mysig stad som man lätt kan gå i. Vi åt pizza på Modern Apizza, ett känt ställe i New Haven tydligen. Pizzan var god och påminde mig lite om pizza hemma. Det var en väldigt tunn pizza, tunnare än svensk men absolut tunnare än vanlig amerikansk pizza. 
 
Idag ska jag gå på bio och se Allegiant med Helena. Jag är helt övertygad om att filmen kommer att vara dålig jämfört med boken, eftersom den tidigare filmen fullkomlig slaktade Insurgent. Men det blir första gången jag går på bio här.
 
(1) detaljer på ett stuprör som jag blev förälskad i, (2) och (3) byggnader, (4) namn på stupade före detta Yale studenter i bland annat första och andra världskriget samt vietnam- och koreakirget. (5) Studentkorridorer - tänk att bo där! Så mysigt. (6) Teeny tiny birdies are my faves, (7) jag på Yale. Tänk vilken dröm att gå där. Tänk på vilka bortkastade pengar för jag hade aldrig klarat den skolan haha. 

b o s t o n

 
Den här helgen har jag hängt i Boston. Jag åkte dit med en tysk au pair som var på orientation samtidigt som jag, Julia heter hon. Hon bor i Fairfield, CT, men kommer att flytta härifrån snart med sin värdfamilj som hon trycker in så mycket hon någonsin kan på den tid hon har kvar och frågade om jag ville åka till Boston med henne. Att jag ville! 
 
Jag hämtade henne i New Haven i fredagskväll, hon sov över hos mig och så åkte vi buss från Hartford in till Boston. Det tog två timmar på pricken, var oerhört smidigt. Väl där tog vi tunnelbanan, eller "the T" som den heter i Boston, till Park street och började vandra längs med Freedom Trail. Det var en fin promenad runt om i Boston på ungefär 4 km (stod det i guideboken, jag är något tveksam) där man får se många viktiga platser för hela USA:s historia. Det var trevligt att gå där men jag kände rent spontant att det saknades informations-skyltar för någon som inte visste så mycket. Med andra ord hade det varit bättre om jag hade haft en guide och/eller mamma.
 
Vi trampade på och vandrade totalt 23 000 steg igår. Vi passade på att gå in på Brattle Book Shop, där jag glömde att ta bilder för jag var för upptagen med att titta på böcker. Men delar av denna typ loppis-bokaffär (billiga, andrahands böcker) var utomhus och jag älskar ju att bara vandra bland böcker så jag var lycklig!
 
Söndag morgon vaknade jag klockan åtta efter nattens tidsomställning, dvs egentligen var klockan sju. Julia lyckades sova lite längre (jag vaknade på grund av tjejerna i rummet bredvid oss började prata och duscha). Vi gjorde oss i ordning och började gå till Harvard vid 9:45. Vi åt frukost på Starbucks och jag döptes om till Rebekah. Det var himla mysigt att vandra omkring på Harvard, men jag tror att det hade varit ännu roligare att se det i action som när vi var på University of Pretoria (Sydafrika) förra året. Igen, saknade en guide men vi hade inte tid. 
 
Nu är jag hemma i alla fall, vi ska äta middag här snart och jag är helt slut. Jobbar stenhårt för att inte somna redan nu. Jag har redan börjat fundera på andra resor, till Washington DC och till Chicago bland annat, och ska nu bara hitta tid och pengar för att ta mig dit. Jag måste även börja spara mer pengar om detta ska bli av haha ... Ah well. Lever gör man ju bara en gång. 
 
(1) dear old Washington, (2) jag i Boston Commons, en stor park framför något slags monument som jag inte tog reda på vad det var, (3) Massachusettes State House, (4) monument för fallna Boston-soldater i inbördes-, första eller andra världskriget. Jag minns inte. (5) Boston Freedom trail emblem som fanns på vissa ställen längs med leden, som för övrigt markerades runt hela Boston med röd tegelsten, (6) glassen som vi köpte vid lunchtid som ett mellanmål. Gelatos och Glassiären hemma är mycket godare. (7) En del av Bostons horisont, (8) igen en horisont bild men denna gången från East Boston Piers Park (tror jag). (9) Kvällens middag, som mer eller mindre inhalerades efter en dags promenerade på Back Deck, (10) och (11) togs på Harvard University. (12) på en ekorre som kom jättenära efter att vi kallade på den och (13) är även den från campuset på Harvard.

Food (again)

 
På måndagar börjar jag ju först 11:30, och städerskan var här så jag ville inte lulla omkring i huset och kladda ner där hon städat, så jag körde till Barnes and Noble och åt frukost på det Starbucks som finns inne i butiken. Det blev en kalkon och brie-smörgås och herre min get vad det var gott. Även en varm choklad med mintsmak och min bok, Passenger. 
 
Eftersom detta är typ bästa bröllopssäsongen ever och jag har hållt mig borta från att köpa tidningar ett tag, så kände jag för att köpa en i måndags. Sagt och gjort, bästa köpet jag gjorde den dagen! 
 
 
På kvällen tog jag med C till Sweet Frog för efterrätt, för vi hade haft en galet bra dag och jag bestämde mig för att det är ju värt att belöna. Nevermind att jag var galet sugen på froyo hela dagen. Jag behöver väl knappast förklara för någon där hemma att choklad-froyon är min och den med jordgubbar tillhör C. Gott var det i alla fall! 
 
Förresten så har vi 20 grader och solsken här borta idag. Tänkte att ni hemma ville veta det.

Jordan's Furniture & Maggie McFly

 
I lördags körde jag till New Haven och hängde med fyra andra tjejer på detta roliga ställe. Det var som en hinderbana fast 8, 10, 15 meter upp i luften. Det var jättekul! Det fanns även fyra ziplines som gick från ena sidan i rummet till den andra, varav två gick över fontänen. Alltså det var så kul, åker gärna dit igen eller till liknande ställen!
 
 
När vi kände oss klara där så åkte vi till Maggie McFly's i Manchester. Jag beställde friterad mac n cheese. Det var väldigt spännande, jag tröttnade på smaken av friterat och åt bara mac n cheese. Jag kommer nog inte att beställa den igen ... 
 
Däremot, efterrätten som vi delade på, "The Titanic", var fantastisk. Molten lava cakes, chokladglass, grädde och alla sorters godis. Alldeles, alldeles underbar. 

NoRA's cupcakes

 
Igår hängde jag på NoRA*s cupcakes in Middletown med en annan au pair, Johanna från Tyskland. Hon var så himla trevlig och efter det så stack vi hem till henne och tittade på Lés Misérables med hennes värdmamma. Det var himla roligt och vi har redan bestämt att vi ska se Grease live nästa gång, för jag missade när den gick.

Idag ska jag köpa sneakers på en outlet för det är verkligen, verkligen dags att köpa det nu, och sen ska jag och några andra tjejer från mitt cluster köra till en inomhus klätterbana typ. Jag vet inte riktigt men jag får försöka komma ihåg att ta bilder så att jag kan visa er. Vilket fall som helst så är jag jättepepp!
 

PB&J

 
Idag provade jag en peanutbutter and jelly sandwich till lunch. Det var förvånandsvärt gott och jag kom på mig själv med att till och med gilla jordnötssmöret. Det är ju en riktigt dålig lunch dock - vitt bröd, jordnötssmör och sylt. Det har gått typ två sedan jag åt lunch och jag är hungrig. Inte så hungrig att jag är döende, men tillräckligt hungrig för att behöva fylla på rejält innan middagen.
 
Det var gott men inte nyttigt, och nu har jag strukit det från min bucketlist!

Jag heter Rebecca, jag är 19 år och jag kommer från Karlskrona. Den 27 december drog jag på mitt livs äventyr och hamnade i South Glastonbury, Connecticut där jag jobbar som au pair i ett år. Jag tar hand om två barn: C som är fyra år och E som är 10 månader. Jag spenderar mina pengar på böcker, mat och resor.


HannaVic logotype