en sväng i connecticut

 
Vi firade mitt värdbarns ettårsdag i lördags och så här fin var tårtan som min värdmamma gjorde! Vi har diskuterat fram och tillbaka de senaste månaderna vilket tema det skulle vara på kalaset och hur tårtan skulle vara och så vidare, men det blev ett litet nyckelpigskalas i slutändan och det var så mysigt! Jag själv är helt kär i tårtan, även om jag inte har smakat den än eftersom jag åt så mycket annat på kalaset. 
 
Kalaset var slut ungefär vid fyra-tiden och en stund därefter satte jag mig i bilen och körde till Fairfield där min orientation- och Boston-kompis bor. Hon flyttar ju till Texas om typ 3 veckor och detta var enda gången vi kunde träffas innan dess, så vi hade en sleepover hos henne.
 
Idag (söndag) så åt vi frukost på ett ställe som hette Chips, fast jag åt pannkakor och Julia åt en belgisk våffla. Därefter hängde vi på stranden och sedan lite på en karneval som hade kommit till stan. Den var mest för barn dock så vi gled bara runt. Vi åt glass och åkte till ett köpcenter i Bridgeport, staden som ligger tätt in på Fairfield. Julia bor dessutom så nära stadsgränsen att hon kan se Bridgeport genom köksfönstret, eftersom det är på andra sidan vägen. Det är helgalet hur nära allting ligger här. 
 
Jag körde sedan till Ikea i New Haven för att köpa födelsedagspresent till mitt värdbarn och för att insupa lite svenskhet. Ikea är ta mig tusan paradiset på jorden och jag älskar att gå där, men det hade varit roligare om det var någon mer än jag och om man faktiskt hade kunnat köpa något till sitt hem. Det känns så konstigt att ens köpa ljusstakar till rummet jag har här, de kommer jag ju ändå inte kunna få med mig hem. 
 
Det bar sedan iväg till West Hartford och Cheesecake factory för en av Franzis avskedsmiddagar typ. Det var i alla fall väldigt gott och jag vågade mig på att prova en ny cheesecake.- Oreo. 
 
Nog talat. Nu är det dags för att starta säsong 6 av Game of Thrones!

CAPE COD - Sandy Neck Beach

 

CAPE COD - Chatham

 
 

CAPE COD - Nauset Beach & Monomoy Island

Bilderna som följer är från vår andra dag på Cape Cod, dagen som jag kallar för den stora jakten. Jakten efter sälar som påstods finnas på Monomoy Island, som man skulle kunna se från Morris Island eller ta en båttur till. Ingenting funkade som det skulle så vi fick inte se några sälar tyvärr, men jag har lovat Lisa och Franzi att när de kommer till mig i Sverige, då jäklar ska vi se sälar. Utklippan, som ligger utanför Karlskrona, har nämnligen helt galet många om jag inte minns fel. Man kan även boka sälsafari upptäckte jag igår efter en snabb googling.
 
En mås för havstemat eller en gyllene kvick? No one knows

CAPE COD - Airbnb

 
Vi bodde här och jag kan verkligen rekomendera det till tusen! John and Jo Leal var, som jag tidigare nämnt, så himla snälla och trevliga. De bjöd oss på en jättegod middag med sallad och lax samt frukost med gröt och färska bär (som jag inte åt men sak samma). Vi hade ett jättefint rum med eget badrum, huset var så galet charmigt och de har precis byggt en trädkoja i trädgården! 
 
Om ni någon gång åker till Cape Cod tycker jag verkligen att ni ska kolla om ni kan bo här för det var värt varenda krona. 

CAPE COD - Race Point Beach

 
Race Point Beach var så himla vackert! Trots kylan så hade vi också väldigt roligt när vi hängde där och vi tog en himla massa bilder - och jag tog cirka 40 bilder på vågor som inte ens var särskilt bra? Äsch - vi fick några bra hopp-bilder i alla fall. 
 
Efter detta gick vi tillbaka till bilen för vi ville till en annan strand för att faktiskt se solnedgången men ve och fasa - bilen startade inte. Vi kunde komma in i det men motorn sa inte ett ljud ... Vi ringde Franzis värdfamilj men mottagningen var sådär så vi tappade dem hela tiden, vi hade alla ganska dåligt batteri efter en dag med gps-användning och kyla ... Tack o lov så kunde två män börja försöka förstå vad som var fel och till slut kom en familj som hade en startkabel så vi kunde få igång bilen igen. Detta var typ 30-40 minuter efter att vi hade börjat försöka. 
 
Vi fick rådet att stanna bilen endast när vi var tvugna så vi körde till vårt airbnb och ringde en verkstad som kom och hjälpte oss med att fixa batteriet, och verkstadsmannen kom även tillbaka på morgonen och fixade så att batteriet inte skulle lossna igen, allt för 50 dollar (ca 430 kr). 
 
Våra värdar, John och Jo Leal, tyckte så synd om oss att de plockade fram rester från sitt kylskåp och delade med sig fast de egentligen bara skulle bjuda på frukost och vi pratade om en massa trevliga saker. De var såna fina pärlor! Kan verkligen rekomendera deras airbnb. 

CAPE COD - Provincetown

 
Wow. Vilken bildbomb. Sorry about that. Detta är dessutom bara en del av dag ett så tack o lov att jag bestämde mig för att dela upp inlägget i olika delar ... 
 
I alla fall - min klocka ringde 5:30 och jag körde till Franzis hus vid 06. Där hoppade jag in i hennes bil och Lisa kom även hon, och sedan bar det mot Cape Cod. Vi hamnade först i Eastham där vi checkade in vårt airbnb - himla gulligt! Sedan körde vi vidare till Provincetown, gay capital of the east om jag förstod det rätt.Prideflaggor överallt, en himla massa Bernie 2016-skyltar och en himla trevlig atmosfär. 
 
Vi började med att äta lunch på the Purple Feather där vi fick reda på att denna helgen var det en choklad-scavenger hunt i staden, arrangerad av the Purple feather. Vi fick ett stämpelkort á la orientering i skolan samt ett papper med ledtrådar och sen vandrade vi runt i butiker - tillsammans med en himla massa andra personer som gjorde samma sak. I vissa affärer var skulpturen jättevälgömd och i andra var det mitt i rummet - i vilket fall som helst var det ofta jättesvårt att hitta. 
 
Tillbaka på Purple feather lämnade vi in våra lappar, satte oss ner och åt glass och en chokladbomb för Lisa, värmde upp oss rejält i väntan på vinnaren. De drog en vinnare per dag bland alla inlämnade lappar och en vinnare drar de idag, "the grand prize", för de som hittade alla 20 skulpturer. Fingers crossed att det blir vi! 
 
Efter det gick vi på en promenad i staden, såg Provincetown High School - så himla fin skola! Vem hade inte velat gå där? Vi tog oss ner till stranden och hängde där en stund innan vi drog vidare för att se solnedgången - men mer om det en annan dag. 
 
Hoppas att ni hade en bra helg där hemma :) 

söndag i new york

 
text kommer vid ett senare tillfälle. hoppas att er helg var bra!
 

jag kom, jag såg, jag åt

 
Herre min get vilken god mat jag har ätit idag. Jag började med brunch med Johanna och Laura (au pairer från Tyskland) och det var så gott. Jag var på väg att säga att detta var min första brunch i USA, men det var en lögn för vi åt brunch i Vermont på hotellet, men det var mer en lunchmat blandad med väldigt lite frukostmat ... typ. Detta var mer brunch så som jag tycker brunch är: amerikansk frukostmat fast närmre lunchtid.
 
Efter det så åkte jag vidare till Mark Twains hus i Hartford, som var sjukt vackert och intressant! Så tacksam att tjejerna tänkte på mig när de hade en gratisbiljett över! Tyvärr fick man inte ta bilder inne i huset, vilket var synd, för det var verkligen helt galet vackert. Eftersom vi hade en speciell sorts guidad tur - in character - så fick vi följa med husan Lizzy Wills genom huset och hon berättade väldigt personliga detaljer om Mark Twain och hans familj. Det var verkligen super! Rekomenderar starkt att göra det - för det var roligt och intressant.
 
Vi körde sedan till Maggie McFly's i Manchester och fick samma bås som när vi var där förra gången - och jag var med precis samma tjejer. Vi skrattade alla åt det. Jag åt pommes frites som var friterad i tryffelolja med parmesanost och sedan körde vi efterrätt med s'mores som man fick till bordet och grilla över en liten eld. 
 
Nu är det läggdags i varje fall för jag ska stiga upp klockan 06 imorgon för att möta de andra tjejerna - Lisa, Helena och Franzi - 06:45 för att köra till Darien och ta tåget till New York. Vi har en fullspäckad dag framför oss med One World Observatory, förhoppningsvis Black Tap milkshakes och en hel del annan strunt. Och jag som skulle spara pengar. 

Or[k]id vs Or[ch]id

Häromdagen kom jag och min värdmamma att prata om att jag uttalar olika ord anorlunda från hur de ska uttalas. Jag säger "Orchid" när jag pratar om blomman orkidé på engelska till exempel, fast det uttalas med ett hårt ljud här, dvs "orkid". Varför det har blivit så är antagligen för att ch-ljuden är mjuka i svenskan för det mesta och det är ju ett sådant ljud i orkidé. 
 
Ett annat sådant ord som vi diskuterade var Zürich - återigen jag gör ett ch-ljud där det ska vara k-ljud i engelskan. På denna punkten känner jag dock att jag får säga ch-ljudet för så gör man på tyska. 
 
Idag vaknade jag vid 07:30 av att mitt rum hade blivit otroligt ljust. Det suger för jag hade ställt klockan på 08:30 så jag skulle hinna göra en massa saker innan jag började jobba idag, men istället så lämnade jag huset vid det klockslaget och hann hem mellan mina ärenden och att hämta C från skolan. 
 
Jag körde till banken och satte in pengar på mitt sparkonto - i drive-thru bankomaten (för den vanliga knasade sönder när jag försökte med den ...), jag köpte frukost på starbucks (varm choklad med mintsmak och en bacon-gouda sandwich), jag köpte födelsedagskort till min lillebror som fyller år på torsdag, jag tog en snabb sväng in på Barnes and Noble bara för att jag kunde, jag köpte schampoo+balsam samt tandkräm på Stop and Shop och slutligen stannade jag vid postkontoret för att posta lillebrors födelsedagskort.
 
Nu sitter jag i alla fall i soffan efter en avslutad arbetsvecka och ska bestämma mig för om jag ska sätta mig med min bok (jag borde verkligen, verkligen göra det) eller om jag ska hitta på något annat, som att gå upp till mitt rum och titta på tv-serier eller spela sims eller något. 
 
Imorgon ska jag i alla fall träffa Jojo för att äta brunch och sedan blir det Mark Twains hus med tre av mina kompisar. Jag är inte helt hundra med jag tror att vi har bokat Cape Cod till nästa helg nu, vilket är spännande och roligt! 
 
Hoppas att ni får en bra helg där hemma!

Boston - igen

 
Igår, tisdag, bar det av mot Boston igen med min värdmamma och barnen. Vi hade lite tid att slå ihjäl innan mötet som min vm behövde gå på, så vi körde till Faneuil Hall och köpte en Boston-pin till min väska, samt att vi passade på att stanna på Ghiradelli Chocolate. Den milkshaken är ta mig tusan den bästa jag har druckit i mitt liv. Smakade så mycket choklad. 
 
Efter det rusade vi till mötet och jag hade hand om E under tiden. Eftersom vi var sena så tog min VM med sig C och rusade till mötet, vilket lämnade mig med E och barnvagnen och att låsa bilen osv. Att låsa bilen utan bilnyckeln blev lite kaosartat dock. Vi trodde båda att bilnyckeln var i skötväskan men den var i min vms jackficka, som hon hade med sig. Jag matade E i bilen för jag hade ingen aning om hur jag skulle låsa dörren utan nyckeln ... Tyvärr var det ju nollgradigt så jag kunde inte sitta där hela tiden med en bebis som blev kallare för varje minut som gick. 
 
Min VM lyckades skriva till mig att trycka ner den lilla pinnen i bildörren ... Tänk om jag kommit på det själv. Nu vet jag till nästa gång iaf. 
 
Efter mötet körde vi till Gaslight i Boston. Seriöst - ny favoritresturang. Steak frites med bästa såsen i universum - bearnaise. Jag har inte ätit det sen innan jag kom hit, och jag älskar bearnaisesås. Det är verkligen det bästa som finns. Efterrätt blev chokladmousse med apelsinsmak och mandelflarn. Igår var en så himla bra matdag, det är galet. 
 
Nu sitter jag och planerar en hejdundrans massa resor - på lördag ska jag till Mark Twain House med några kompisar och på söndag ska jag till New York med samma gäng. Nästa helg blir det kanske Cape cod, återigen med samma tjejer och jag försöker ta mod till mig att boka en resa till Chicago ensam i maj. Sen är det ju förhoppningsvis resan till Philadelphia. Så mycket roligt på ingång! 

things happened, days passed

O N S D A G
I onsdags började jag jobba vid 07 eftersom min värdmamma var tvungen att köra till Boston Children's Hospital med E för ett besök där. C började skolan vid 09 och jag körde och tankade innan jag åkte hem och tittade på Shadowhunters. Ett fantastiskt avsnitt. Det var tur att jag var ensam hemma för detta var jag under en speciell scen i avsnittet: 
 
 
Jag hämtade C vid 11:30, vi åt lunch och sedan stack vi till parken för att flyga med draken som han fått av "påskharen". Vi fick kämpa lite i början med att få det att funka men i slutet gick det jättebra! C hann även leka av sig på lekplatsen. Jag tror vi var ute i typ två timmar, och sen var vi faktiskt ute när vi kom hem också, i nästan en timme till. Vi gick in och tittade på Alvin and the Chipmunks: Road Chip (även den från påskharen), och sedan tog min värdmamma över vid 17:15 (eftersom jag hade jobbat tidigare på morgonen behövde jag inte jobba kvällen). 
 
T O R S D A G
Jag började jobba vid 07 igen, vilket jag är schemalagd för på torsdagar, och jobbade morgonen. Jag kommer helt ärligt inte ihåg vad jag gjorde med C ... Men vi hade en bra dag, så mycket vet jag. Jag lämnade honom vid skolan vid 13 och körde tillbaka hem. Jag skulle ha gått ut och promenerat men det blåste typ halv orkan så jag bestämde mig för att inte göra det. 
 
Istället skypade jag med Ebba, Stina och Jonathan och vi bestämde oss för att vi ska flytta till staterna allihopa och vara roomies i en fet villa. Vi tittade även på hus och mina favoriter kan ni se här, här, här och här. Jag bestämde mig för att vi skulle skapa en youtubekanal och ha feta klipp på vårt liv i usa samt ett intro som i Vänner. Kommer detta att hända? Eh, nej. Sist jag kollade hade jag inte 2 miljoner i bakfickan men a girl can dream, right?
 
F R E D A G
Jag började återigen jobba vid 07, vilket jag normalt inte gör, men omständigheterna gjorde att jag behövdes vid det klockslaget. Hade båda barnen fram till 09 när jag lämnade C vid skolan, och jag körde sedan till Starbucks och deras drive thru (ja, de stavar det så. ja, det är jättefult) och köpte varm choklad med mintsmak och en bacon-gouda sandwich. E sov i sin bilstol där bak och jag kände mig väldigt mycket som en suburban mom. 
 
E vaknade så fort vi kom hem dock så det vart att leka och mata henne innan det var dags att hämta C. Vi åt lunch och stack till parken, trots att det hotade att regna, bara för att få ut barnen ur huset och bli av med lite energi. När E började bli kall stack vi istället till Barnes and Noble och hängde där i en fyrtio minuter och tittade på barnböcker. Jag älskar barnböcker och något jag älskar ännu mer är barnböcker på rim. Oändlig kärlek till Alla barnen-böckerna. 
 
Min värdpappa kom hem tidigare på fredagen just för att jag hade jobbat mycket och vi gick ut och åt med barnen och när vi kom hem nattade jag E medans min värdpappa hade hand om C. Första kvällen den veckan jag och lade mig tidigt. 
 
L Ö R D A G
C's skola hade en "pappa-dag" (på en lördag eftersom alla pappor jobbar i veckorna) och jag passade E i någon timme på förmiddagen. Jag skulle ha gått ut och ätit lunch med en kompis men något kom upp för henne så vi flyttade det. Istället hängde jag hemma hela dagen och läste min bok, Glass Sword, började titta på Parenthood, och köpte Sims 4 eftersom det var på rea. Så nu försöker jag förstå mig på det spelet. Jag har haft galna cravings på att spela Sims på sistone men tyvärr funkar ju inte Sims 2 på min nya dator. 
 
S Ö N D A G
C hade sitt födelsedagskalas igår på Bouncetown - ett kalas med pirattema. Alla föräldrarna stannade, något som inte händer hemma (så vitt jag vet i alla fall), vi åt pizza och cupcakes som min värdmamma hade gjort. 
 
 
Efteråt åkte jag till Mariana och hängde med henne och Dafne. Mari hade bakat en banankaka som jag tyckte om (???? trodde aldrig att den dagen skulle komma) och jag hade med mig kanelbullar från Ikea som jag bjöd på. Vi började även planera en road trip till Philadelphia i maj som jag verkligen, verkligen hoppas blir av! Vi planerade att resan fram och tillbaka samt boende skulle landa på typ 50 dollar per person om vi är fem stycken som åker, och det är typ ingenting! När jag åkte till Boston betalade jag 100 dollar tror jag för bussen och boende en natt.
 
M Å N D A G
Idag fyller C år! Fem år vilket är väldigt spännande. Jag har köpt ett fyra i rad som vi kan spela (märks det att jag har tröttnat på de andra spelen?). Just nu tittar jag återigen på Parenthood och väntar på att klockan ska närma sig 11:30 när jag börjar jobba. 
 
Jag önskar verkligen att jag hade kunnat sova längre än till 08, men med två småbarn i huset som varit vakna sen God knows when och att städerskan (som kommer en gång i månaden) kom vid den tiden också är det svårt. Jag vill bara sova ut. 
 
Aja, snart är klockan dags-att-jobba och jag ska njuta lite mer av min tv-serie, plocka upp det sista på rummet och fundera på vad jag ska äta till lunch idag. 
 

Jag heter Rebecca, jag är 19 år och jag kommer från Karlskrona. Den 27 december drog jag på mitt livs äventyr och hamnade i South Glastonbury, Connecticut där jag jobbar som au pair i ett år. Jag tar hand om två barn: C som är fyra år och E som är 10 månader. Jag spenderar mina pengar på böcker, mat och resor.


HannaVic logotype