Balklänning & FEMTIO DAGAR KVAR




Min balklänning kom idag och jag tror jag är kär? Har i och för sig inte provat den än (väntar tills mamma kommer hem) så jag kanske blev kär i utsidan igen ... Det har ju hänt förut = alla kändisförälskelser man har haft genom åren.

I övrigt är det FEMTIO DAGAR KVAR TILL STUDENTEN. Det kommer bli super! 

Au Pair-bloggar

Alltså åååh, borde sluta läsa bloggarna för jag blir så galet sugen på att åka själv och även lite ledsen att det är så lång tid tills dess att jag överhuvudetaget kan åka.
 
Först måste jag givetvis ta studenten (mindre än två månader kvar!) men också ta körkort, vilket jag tidigast kan göra i juli/augusti och sedan är det ansökan (vilket jag kommer att ta tag i på riktigt efter studenten så den är klar när körkortet är klart). Därefter matchingsprocess vilket kan ta allt från 10 dar till 3 månader ungefär enligt mina efterforskningar på diverse bloggar och då är vi helt plötsligt i typ oktober? 
 
Det är ju inte heller självklart hur nära efter ens matchning som man åker vilket också gör att det kommer ta tid och det oroar mig för jag vill a) inte vara fast här i ett halvår/år efter studenten när man nog egentligen kan göra andra grejer och b) jag vill inte känna mig som en slashas för att jag inte flyttar hemifrån.
 
Planen är ju givetvis att jag ska läsa någon distanskurs under hösten så att jag har något att göra, jag har också tänkt att söka diverse jobb och skriva in mig i vikarie-listor för att öka mina barntimmar men det är ju ändå inte det som jag vill göra. Det känns både surt att inte lyckas nå mitt mål när jag vill nå mitt mål och jag är rädd att min önskan av att flytta till USA kommer att mattas av allteftersom tiden går. 
 
I vilket fall skulle detta vara ett peppande inlägg där jag tipsar om mina favoritbloggar om ämnet, och ska jag vara helt ärlig så följer jag nog bara en på riktigt. Det är den här tjejens blogg som dels är så galet fin med alla bilder, dels är så välskriven att jag smäller av och hon hymlar inte med de dåliga grejerna. Hon är väldigt ärlig med att livet i USA är superbra men att det finns vissa dagar som är värre än andra och det är så skönt att få bekräftelse på att livet man kommer få där borta är precis som hemma här, men ändå så mycket bättre.
 
Jag har följt Sandra sen bara några dagar innan hennes avfärd i maj förra året, för jag är rätt säker på att jag hittade henne under Kristi Himmelfärdshelgen. Det är så otroligt roligt att läsa så om du hittar detta Sandra, tack för din blogg!
 
Idag hittade jag även en annan tjejs blogg, Elin, som också är en himla fin blogg. Tyvärr är hon på sin resemånad nu verkar det som, men man kan ju alltid leta sig bakåt i arkiven och läsa de allra tidigaste inläggen! Det är nästan de som är mest spännande tycker jag, från matchingsprocessen och framåt. Det kanske är för att det är nästa steget på min resa, vem vet?
 
Nu är det dags att återgå till gymnasiearbetet som ska lämnas in om 9 dagar, men det löser jag! Behöver bara plugga väldigt mycket till dess. Väldigt mycket. 
 
(Tips till alla blivande treor: GÖR GYMNASIEARBETET I TID. Du besparar dig sömnproblem och stress.)

Sunday Funday



Vad är en söndag utan städjobb och vad är städjobb utan lite disco? Har idag lyssnat på min väldigt, väldigt blandade spotify-lista (tradition är att annars köra Starkid-listan) så har fått höra en hel del Mumford and Sons, Celine Dion och Imaginary Future. Är alltid trevligt att vara själv på gymmet när jag städar för då kan jag dansa hur mycket som helst.

På tal om Celine Dion, när hon kom upp i listan var det som om jag kastades back i tiden en sisådär 6 år. När jag var 12 var jag inne i min Celine Dion-period, jag fick hennes My Love - Ultimate Collection av mamma någon gång under våren och jösses vad jag spelade det albumet hela sommaren! Kan i princip varje låt utantill, fortfarande! Galet.


Tittar även väldigt mycket på Vänner just nu, vilket också är en throwback till typ 12 års-perioden. Å andra sidan så ser jag om den serien efter typ 1 1/2 år och har gjort sen jag var tio, så det kan ju inkludera typ alla mina perioder i livet. 

Precis innan jag stack för att städa så såg jag och mamma The One With The Proposal (s6e24) vilket är ett himla gulligt avsnitt och alla som är bekanta med fandoms och det här med att man blir väldigt fäst vid saker - detta är ett så väldigt tydligt all the feels-avsnitt. 

Nu är det dock dags att plugga körkortsteori, något jag ignorerat ett tag.

we heart it

jag hänger en hel del på we heart it och det är alltid roligt att inspireras av bilder på mat/bröllop/hus/böcker så studsa in där vetja! 

 
obs!! fet disclaimer: jag gillar absolut inte all mat som jag gillar bilder på. duh. det är en ytterst liten grupp som har sett mig äta jordgubbar/hallon/blåbär och de vet att jag klarar inte av det. so don't even try.

Jag heter Rebecca, jag är 19 år och jag kommer från Karlskrona. Den 27 december drog jag på mitt livs äventyr och hamnade i South Glastonbury, Connecticut där jag jobbar som au pair i ett år. Jag tar hand om två barn: C som är fyra år och E som är 10 månader. Jag spenderar mina pengar på böcker, mat och resor.


HannaVic logotype