match #11 | Aurora, IL

 
Vart: Aurora, Illinois
Barn: Pojke, 8 år, flicka, 5 år, flicka, 1 år
Djur: -
 
Som sagt, fick en andra matchning igår så nu är jag uppe i elva stycken. Detta är en en familj med en svensk mamma som åkte som au pair på 90-talet och sedan blev kvar. Jag tycker att det är roligt att bli kontaktad av svenskar för som jag kände med match #7 så blir det en annan trygghet. 
 
Det verkar vara en trevlig familj, mamman har redan mailat mig och jag har tyvvärr inte svarat än. Som sagt - flyget var högre prioriterat än att maila med USA igår morse. Jag har i alla fall fått en bra känsla för denna familjen och kommer absolut att vilja prata med med dem.
 
Nu ska maila till gårdagens två matchningar samt match #9 som jag fick precis innan jag åkte. Jag har haft lite kontakt med #9, men har inte mailat tillbaka för andra gången än. Förhoppningsvis kan hon prata idag!

match #10 | East Greenwich, RI

 
Vart: East Greenwich, Rhode Island
Barn: Flicka, 2 år, tvillingflickor, 1 år
Djur: Hund
 
Jag fick min nionde matchning under min Paris-resa och även om jag hade wifi så orkade jag inte lägga upp något om det ... Dessutom fick jag matchningarna (yes, det kommer ett till inlägg) natten till igår, och igår skulle jag flyga hem så det fanns inte heller tid. 
 
Men i alla fall - denna familjen. Det är tre flickor under 2,5 år vilket kan kännas knepigt och jag är lite nervös, men familjen verkar trevlig och öppen och det känns rent spontant bra så jag ska försöka prata med dem ändå. Mamman lade till mig på Skype och jag har accepterat, så nu ska vi bara bestämma en tid! Tvillingarna har något ovanliga namn vilket var en stor förvåning, but I'll roll with it.

Match #9 | Arlington, VA



Vart: Arlington, Virginia
Barn: Flicka, 0 år
Djur: -

Fick denna matchning imorse efter att ha trixat en himla massa med min mobil (uppdaterat till ios 9, flyttat en massa bilder till datorn). Tyvärr har de inte bifogat sin essay eller några bilder, men jag mailade dem och bad de skickade dett till mig om möjligt. 

På grund av det så har jag inte fått någon direkt känsla för familjen än, så vi får se! 

Just nu sitter jag på tåget till Lund, där jag ska sova i natt hos en vän till familjen för att sedan åka iväg till Kastrup och flyga därifrån till Charles de Gaulles vid ett-tiden imorgon. 

match #8 | Aurora, CO

 
Vart: Aurora, Colorado
Barn: Flicka, 3, flicka, ca 1 1/2 månad
Djur: Hund
 
Trillade ner två mail i inkorgen imorse. Dels från APiA med det klassiska "you have a match!" och ett från mamman i den här familjen. Mailet från mamman var långt och hade ungefär elva väldigt utförliga frågor, men det gör ingenting. Jag förstår hennes synvinkel - hon vill veta att detta stämmer innan hon går vidare och börjar prata med mig på riktigt liksom. Det är helt okej med mig! 
 
Första intrycket är tyvärr svalt av orsaker jag inte kan sätta fingret på. Däremot verkar det trevliga, liksom alla amerikaner. Det är lite roligt för den minsta tjejen är född på min födelsedag! 
 
~ * ~
 
Annars i livet så håller jag på att göra mig redo för en weekendresa till Paris och en kompis som numera bor där. Det är fruktansvärt läskigt för jag har aldrig flugit helt själv innan, mer än från Stockholm, och flyga utomlands och flyga från Kastrup som är en stor flygplats ... Jag upptäckte ju nu ikväll att jag borde skriva ut ett mail gällande bokningen och ha med mig till Kastrup. Det blir ett par nödlösningar imorgon (t.ex. en snabbvisit till stadsbiblioteket för att skriva ut papper, försöka fixa ett kollektivtrafikkort ... aaaah.)
 
Jag ska också hinna städa rummet och packa färdigt och duscha och raka benen och liksom göra allt annat som jag inte hunnit i veckan då jag har jobbat. Jag har jobbat och tack gode gud för det! Det är roligt att jobba på förskolor, även om det är lite jobbigt att hoppa runt på en massa. Jag hinner aldrig riktigt få en connection med barnen och har bara varit tillbaka en gång, och då på den förskolan där jag bor. Hinner aldrig få koll på personalen och jag är för feg för att hänga i diverse personalrum haha. 
 
Däremot är det nog väldigt, väldigt anorlunda att jobba som au pair. Där har du bara ett mindre antal barn och du är där i ett helt år - det är klart att man kommer närmre de barnen än några andra. Dina chefer har du ju också mycket närmre till hands än när man måste jaga dem på telefon hela tiden ... 
 
I vilket fall som helst ska jag se det första avsnittet av Modern Family för den här säsongen, och sen ska jag säga tack och godnatt. Håll tummarna för en god natts sömn, det kan jag behöva efter ett par oroliga nätter.

updates | match #2, #6 & #7

Match #2 | Denver, CO
 
Jag har i princip inte skrivit någonting om min andra matchning. Främst för att vi pratade i söndags, och redan i måndags blev jag erbjuden att matcha med den ensamstående mamman. Jag bad om extra tid för att prata med mina föräldrar som precis kommit hem från en utlandsresa. 
 
Igår mailade jag och tackade nej. Jag kände inte att jag ville ta hand om ett litet spädbarn. Jag trivs bäst med flera barn så att det händer mycket. Det var jättejobbigt att skriva mailet för jag tyckte verkligen om mamman, men det måste kännas rätt på alla punkter och det gjorde det inte här. 
 
Matchningen har försvunnit från min sida nu. 
 
Match #6 | Bloomfield Hills, MI
 
Jag pratade med den här familjen igårkväll, när jag var så trött att jag nästan föll ihop kändes det som. Pratade bara med mamman - som nästan alltid - och hon var trevlig, men när mina föräldrar bad mig beskriva samtalet kände jag mest ett ljummet intresse. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det men det lockar inte riktigt. Vi ska kanske skypea igen under helgen så att jag får en chans att prata med barnen. 
 
Match #7 | South Orange, NJ
 
Hur snart efter ett samtal kan man maila familjen och säga att man är intresserad mer? Vi har sagt att vi ska ha mailkontakt och prata igen sön-/måndag, men jag tycker verkligen om den här familjen!

Kändes dock som att jag sabbade intrycket lite när jag berättade att jag är något kinkig med maten, men det finns liksom väldigt lite att göra åt det och det är en viktig del av mig som familjer mer eller mindre måste veta innan jag kommer.

Jag hoppas, hoppas, hoppas att jag känner likadant imorgon, och dagen efter det! Efter samtalet med mamman så känns det helt plötsligt som en enormt stor trygghet att ha en svensk värdmamma.
 
 
Den här familjen har också haft många au pairer tidigare vilket gör att det också är en trygghet. De vet hur de hanterar hemlängtan och kulturkrockar på ett helt annat sätt en vad en förstagångsfamilj gör. Vi au pairer går ju gärna runt och tror att vi är förberedda på allt, åtminstone jag, men det visade sig snabbt i samtalet att det var jag inte. Det känns ändå bra och jag håller verkligen tummarna för mig och den här familjen! 
 
 
 

match #7 | South Orange, NJ

 
Vart: South Orange, New Jersey
BarnFlicka, 10 år, pojke, 8 år, flicka, 1 år
Djur: -
 
Min första matchning på östkusten! ÄNTLIGEN säger jag bara. Jag har ju hela tiden trott att jag passar där men har inte fått det bekräftat förrän nu. 
 
Familjen verkar supertrevlig, den är svensk-amerikansk och man pratar båda språken i hemmet. Mamman är svenska och pappan är som ni förstår amerikan. De har gärna en svensk au pair för att hjälpa till så att barnen får språket men även att au pairen är från Europa för att få in lite europeiska värderingar. 
 
Jag tycker att familjen verkar superspännande, framför allt mammans jobb ... Vet inte hur mycket man får säga men jag kan ju säga som så, att det är ett jobb som jag själv skulle trivas med!

Jag har, innan hela den här processen drog igång, pratat med mina föräldrar och sagt att jag inte vill vara i en svensk familj i USA. När jag nu tänker efter förstår jag inte riktigt varför jag kände så, man är ju fortfarande i USA och det är ju det som spelar någon roll. Det är ju USA som är grejen för mig, inte språket. 
 
Familjen verkar trevlig och de har till och med bifogat ett citat från en tidigare (svensk) au pair, som utrycker att att familjen verkligen är en superfamilj. 
 
Jag ska prata med den familjen om drygt fyrtio minuter, så det blir spännande!

Match #6 | Portland, OR


Vart: Portland, Oregon
Barn: Flicka, 1 år
Djur: Två katter, fyra sköldpaddor

Fick en till matchning under natten som jag nu har läst igenom. Förutom att de har katter (jag älskar katter) och sköldpaddor (hur coolt är inte det?) så är de tyvärr inte särskilt intressanta. 

Det kan vara att jag har sovit för lite och inte har utrymme till andra känslor än trött, men jag har inte fått känslan "åh så spännande!!!" än. 

Match #3 | Indianapolis, IN

Familj nummer tre har försvunnit från min sida utan förklaring, men då jag inte känner lika starkt för dem längre så har jag valt att inte kontakta dem och fråga varför. De har inte hört av sig till mig heller. 

Match #4 | Winnetka, IL

Jag pratade med mamman i denna fembarnsfamilj igårkväll och jag tyckte att det kändes bra! Det stora problemet med alla mina matchningar i norr är ju att jag inte har kört på snö mycket - dvs typ alls - för jag bor i södra Sverige och sen jag började övningsköra har det knappt snöat här. 

Jag hoppas ändå att de kan se förbi det här - om de är tillräckligt bekväma låter de kanske köra med ena föräldern tills de ser att jag kan hantera det eller prova själv innan barnen åker med. 

I vilket fall som helst tycker jag om dem, och hoppas på att kunna prata med dem igen! Jag har några funderingar kring hur de vill att deras barn ska uppfostras och såna saker. Jag är så van vid att kunna säga vad jag tycker och tänker om saker att jag inte kan gå ett år säga till exempel att homosexualitet är en synd. Det kommer inte att gå. Vet ju dock inte hur man ska fråga föräldrarna det ... 

Match #5 | Bloomfield Hills, MI

Jag ska prata med den här familjen ikväll vid halv nio, hoppas bara att varken dator eller skype krånglar. 

match #5 | birmingham, MI

 
Vart: Bloomfields Hills, Michigan
Barn: Flicka, 6 år, flicka, 4 år, flicka, 5 mån
Djur: -
 
Jag vaknade upp till ytterligare en matchning! Denna familj bor i en förort till Detroit och har tre döttrar, varav de två äldsta går i skolan på vardagarna. 

De skriver att man jobbar ungefär 7am-5pm på vardagar när mamman jobbar på kontoret (jobbar hemifrån ca 2 dgr/v), men även lite på helger. 

När man inte jobbar är man välkommen att vara med i familjelivet, även om familjen förstår att man som au pair vill hänga med kompisar och upptäcka saker. 

Jag tycker att familjen låter väldigt intressant, framför allt eftersom jag verkligen är ute efter att få en till familj och verkligen kan få en plats i familjen annan än rollen "anställd". 

Jag ska försöka hinna prata med den här familjen ikväll, men det kan bli tight med annat inplanerat ... Håll tummarna!

Match #4 | Winnetka, Illinois

Jag ska prata med match #4 under kvällen. Vi har inte specifierat någon tid vilket stressar mig lite nu iom match #5 samt att jag kom på att jag ska simma med mina kompisar ikväll mellan typ 20:00 och 21:15. Det är mer än en timme som jag inte är anträffbar ... Å andra sidan misstänker jag att familjen kommer ringa ganska snart efter mina utvalda tider (17:00-21:00) så då hinner jag kanske med båda samtalen innan simningen. Fingers crossed! 

match #4 | Winnetka, IL

 
 
Vart: Winnetka, Illinois
Barn: Pojke, 10 år, pojke, 9 år, pojke, 6 år, flicka, 4 år, pojke, 1 år
Djur: -
 
Jag har alltid tänkt att jag själv vill ha en stor familj och att även min värdfamilj helst ska ha så många barn som möjligt (mer att göra = mindre tid för hemlängtan). Det är ju med andra ord självklart att hjärtat tog ett skutt när jag fick denna matchning med hela fem barn i spridda åldrar!

Jag har en blandad känsla för den här familjen - den verkar himla go' och mysig, det är många barn vilket jag hela tiden har tänkt mig. Schemat verkar ganska hektiskt med många aktiviter, som det sig bör med många barn, men mamman i familjen är en stay-at-home-mom. Det underlättar visserligen för schemat, men jag vet inte om jag skulle känna mig lugnare av att hon var hemma? Jag vet inte. Någon som har erfarenhet av stay-at-home?
 
Familjen bor även i den förort som huset i Ensam hemma-filmerna, och när jag upptäckte det var jag givetvis tvungen att vandra omkring i google maps ... jösses Amalia vilka fina hus!

skype | match #3

Jag har precis pratat med familj nummer tre på skype i 23 minuter och 40 sekunder. Att döma av min chatt på facebook med bästa vännerna så är jag helt lyrisk ungefär - pulsen har precis lugnat ner sig. 
 
Jag hann inte få svar på särskilt många frågor - det var dålig uppkoppling så samtalet hackade en hel del, men jag fick prata med båda föräldrarna och vinka till tjejerna. Det var en del frågor om min körning, framför allt vintertid då det tydligen är snö i Indianapolis från ungefär november till februari/mars. Tyvärr, då jag bor i södra Sverige, så har vi inte haft någon snö whatsoever sedan jag började övningsköra i februari 2014. 
 
Vi pratade lite om vad jag vill läsa när jag går på college (som au pair måste man läsa 6 college credits, det är en del av programmet som USA har bestämt ska vara där) och jag berättade att jag funderar på typ creative writing eller amerikansk historia. Det tyckte mamman lät som en superbra idé och lade in en kommentar om att jag i alla fall inte behöver läsa engelska, det var jag redan så bra på! Sånt blir man ju superglad över att höra.
 
Samtalet kändes superbra förutom att jag ibland missade vad de sa på grund av något, antagligen uppkoppling ... Men har jag chans att prata med dem när de är hemma sen (de var på ett hotell just nu) så antar jag att uppkopplingen är bättre? 
 
Det bra intryck jag fick av deras profil har ju bara förstärkts nu. Jag ska skriva ett mail med frågor om en stund, jag ska åka iväg till jobbet och tänka på allt ihop innan jag skriver mailet. Sen får vi hålla tummarna att det känns rätt imorgon när jag vaknar.
 
Hoppas även att det känns bra på måndag när föräldrarna kommer hem så att jag äntligen kan prata med dem om allt det är. Det här har bara varit min första vecka i matchningen men sällan har jag behövt dem att ventilera med så mycket som nu.
 
Match #1 | Marietta, GA
 
Jag har valt att släppa match #1 då det inte känns rätt. Jag har mailat familjen men eftersom jag gjorde det för ca 30 sekunder sen så har jag inte fått svar än. 
 
Match #2 | Denver, Colorado
 
Imorgon klockan 17.00 kommer jag vara bänkad för en annan skype-intervju, denna gången med match #2. Nästa gång vi hörs är antagligen efter det samtalet.

Match #3 | Indianapolis, IN

 
Vart: Indianapoliis, Indiana
Barn: Flicka, 2,5 år, flicka, 8 mån
Djur: Hund
 
Jag har fått en till matchning! Detta är så kul, helt klart värt att vänta på.
 
Detta är en familj i Indianapolis med två döttrar. Pappan jobbar mycket och mamman ska starta eget företag men kommer att jobba en del hemifrån. Man kommer att jobba mest med den lilla tjejen då stora tjejen går på preschool tre förmiddagar i veckan, men eftersom mamman är hemma en del kommer man inte behöva jobba många långa timmar i sträck. 
 
Första intrycket är super, de verkar så himla trevliga! Jag har redan fått ett mail från mamman om att prata lite på Skype, och jag tror att jag kommer att göra det. Jag har fått ett så bra intryck av deras essay så det är svårt att låta bli att tacka ja. 

bara du slog en signal | #match 1

Under dagen har jag mailat med både match #1 och #2. Det ledde till att jag har bestämt skype intervju med #2 på söndag (och efter lite förvirring från min sida så klockan fem min tid). Match #1 undrade ju om hon kunde ringa någon dag och jag svarade att allting funkar utom på nätterna ... så efter maten, när jag satt och tittade på allra finaste tv-serien Reign, ringde telefonen med ett väldigt långt och udda nummer. 
 
Jag pratade i ungefär tjugo minuter med mamman i familjen och vi pratade om vad au pairens uppgifter är, hur deras vardag ser ut, hur tillgång till bil ser ut och så vidare. De vill att au pairen ska komma i typ december/januari, när deras nuvarande au pair lämnar dem.
 
Det var ett ganska enkelt samtal, hon ställde frågor först och jag har som vanligt svårt att prata om min barnerfarenhet för jag vet liksom inte vad folk vill höra ... Sedan ställde jag lite frågor. Hon pratade mest men det var skönt för då kunde hon styra samtalet. 
 
Mamman var trevlig och familjen verkar vara det också, men som det känns nu har jag inget som skriker ja inom mig. De är trevliga och det är liksom där det slutar, känns det som? Jag ska eventuellt skypea med dottern i helgen så jag får se om något ändras.
 
Men alltså det känns som att det verkligen måste säga klick? Eller så har jag en väldigt romantiserad bild av matchningsprocessen och så stämmer inte den alls. Jag vet inte. 
 
Det känns som att jag håller på att deppa ihop för att dessa två matchningar är de enda jag någonsin kommer att få och det är dumt att ge upp en familj som ändå är okej för ingentiing ... Jag är ruggigt dramatisk så det kommer ni märka av här på bloggen. 

Match #2 | Denver, CO

 
 
Vart: Denver, Colorado
Barn: Flicka, ska födas i december
Djur: Hund 
 
Jag fick min andra matchning i natt! Detta är en ensamstående mamma som just nu är gravid, flickan kommer att födas i december. I USA har man tre månader betald föräldra-ledighet så mamman behöver inte att man kommer förrän i februari, som är lite väl långt fram för min del är första tanken. 
 
Jag hade fått ett mail från henne där hon frågar om en Skype-intervju så det kommer jag att bestämma med henne. Även om detta inte känns som rätt just nu så kan det ju ändras efter ett samtal och om inte annat så är det ju övning inför framtida skype-intervjuer!
 
Match #1 | Marietta, GA
 
Jag skrev ett mail igårkväll till familjen i Marietta, och jag fick svar av mamman där under natten. Hon skulle vilja prata med mig via telefon någon dag och frågar om detta är okej. Vilket det självklart är! Jag ska maila tillbaka och prata med henne också, och förbereda mig mentalt och allt sånt med frågor och engelska och så vidare. Åh så spännande!

Match #1 | Marietta, GA

 
 
Vart: Marietta, Georgia
Barn: Flicka, 6 år, pojke, 0 år
Djur: Hund
 
Jag har fått min första matchning! Helt galet vilket lyckoskrik det blev när jag kollade inkorgen. Måste ha skrämt slag på både vår hund och de rådjur som antagligen var ute i skogen med mig.
 
Mitt första intryck av familjen är att de verkar trevliga, fötterna på jorden (i sin essay skriver de om att de har regler men att reglerna mestadels handlar om säkerhet och är ganska naturliga grejer) och flickan verkar sockersöt. Familjen bor i Marietta som verkar vara en förort till Atlanta, som är delstaten Georgias huvudstad. 
 
Däremot verkar deras brev vara något i stil med ett gammalt välkomstbrev till en tidigare au pair och de pratar om regler men har inte bifogat några, så det är ju frågor jag kommer ställa. Jag kommer att maila familjen för att få lite bättre kontakt och för att få reda på mer om dem. 
 
Ååååh, detta är så spännande att jag nästan avlider känns det som. 

video: awaiting approval

Ikväll tog jag mig i kragen och filmade min video! Det var faktiskt ganska kul att göra det, jag pratade lite om mig själv och om varför jag vill bli en au pair, lite vad jag tycker om att göra med barn och sen visade jag upp typ några av mina favoritsaker ... Jag vet inte om det uppskattas men vad tusan.

Jag är inte helt nöjd med min video men jag ler mycket och skrattar lite. Jag hoppas att de får en insyn i hur jag är som människa och att de blir mer intresserade. Däremot är jag lite rädd att de tycker att jag pratar för lite om barn, vilket inte skulle förvåna mig ... tyvärr var jag inte så bra på att göra det i mitt brev till värdfamiljen heller. Jag är så mycket bättre på att faktiskt prata om det när någon sitter mitt emot mig.

Det får gå som det går - nu har jag gjort vad jag kan för stunden.

Godkänd!


Nu är jag godkänd!! Jag skulle kunna bli kontaktad i veckan??? Aaaah all the feelings at once ...

Jag har i och för sig inte gjort min video än men jag jobbar på det. Jag ska göra den i helgen och herregud? (Organisationen säger att det kan dröja upp till en månad innan någon hör av sig, men det har jag minsann inte tålamod till!) 

Just nu sitter jag hemma i en kompis soffa och vi ska snart in till stan för att äta glass. Glassiären i all ära, men detta mail gjorde min dag. ✨

hobbyfotograf

I väntan på svar och under tiden jag pysslar med min video så tog jag mig ut igår med min lillebror och var hobbyfotograf. Det är han som älskar blommor och kan många fler blomsorter än jag någonsin kunnat men vi behövde slå ihjäl lite tid innan mamma kom hem och lagade mat, så det fick bli en promenad med kameran. 
 
 

Jag heter Rebecca, jag är 19 år och jag kommer från Karlskrona. Den 27 december drog jag på mitt livs äventyr och hamnade i South Glastonbury, Connecticut där jag jobbar som au pair i ett år. Jag tar hand om två barn: C som är fyra år och E som är 10 månader. Jag spenderar mina pengar på böcker, mat och resor.


HannaVic logotype