1 månad i USA

Wowza. Det var inte meningen att det skulle gå så här länge mellan uppdateringarna. Hoppsan sa, men livet flyter ju på även här borta. Jag har varit i USA i en månad och en dag idag! Det är fortfarande jättekul att vara här, nya saker händer hela tiden och jag börjar lära mig vad som funkar och vad som inte funkar med C. 
 
Slutet på förra veckan var lite tufft. Det var inte mycket som gick rätt och C lyssnade knappt på mig, jag tappade nästan rösten av min förkylning och vi hade en snöstorm. Mina värdföräldrar stöttar mig så sjukt mycket dock och det är jag otroligt glad för! Fyraåringen är också så otroligt härlig att vara med när det inte är en tuff timme, vilket gör att dagarna flyger fram. 
 
Snöstormen var inte särskilt spännande - det kom 22 cm snö och vi kunde inte köra någonstans under lördagskvällen, men det var rätt häftigt att se snön. 
 
 
I fredags körde jag och min värdmamma till NoRA Cupcake Company i Middletown. Jag valde givetvis en S'more cupcake - varför jag väljer S'more hela tiden? Det är SAFE. Man kan inte misslyckas med något som smakar som s'mores. 
 
 
Chokladfudge-frostingen var fantastisk. Jag vill äta den med sked för evigt i all framtid. 
 
I söndags åkte jag till New Haven och Ikea med två tyska au pairer. Jag har aldrig gått igenom ett Ikea så snabbt - vi snackar max en kvart. Men å andra sidan så är vi tjejer som inte bor hemma-hemma eller som riktigt behöver köpa grejer till sitt rum ännu, så det blev ett påslakan för den ena tjejen och jag letade efter en glasburk, men hittade ingen jag ville ha. 
 
Istället gjorde jag fina köp i den svenska matmarknaden utanför kassorna. Det blev flädersaft, kanelbullar, ballerinakex (fast det är ju givetvis inte ballerina utan ikeas kex med chokladkräm) och prästost. Kära, högt älskade prästost. I en månad har jag saknat dig men nu finns du i mitt liv igen. Mycket kärlek och många kramar från den ostälskande blekingebon på andra sidan Atlanten. 
 
 
Jag tog typ en bild totalt i New Haven vilket jag ångrar, men det är  bilden ovan. Plogningen här är spännande eftersom folk typ inte går någonstans. När vi parkerade bilen fick vi kliva genom stora snövallar för att komma till trottoaren. Inte uppskattat av mina halvt-vattentåliga högklackade kängör. 
 
Vi fikade på Starbucks och åkte vidare sen till Michaels, vilket är en pysselaffär. Vi spenderade alldeles för lång tid där men nu vet jag vart jag ska gå när jag börjar scrapbooka! Det är något som jag har tänkt på väldigt länge men de hade så otroligt mycket roliga material att jag bara måste nu när jag är här. Att få chansen att göra en USA-scrapbook är för bra för att missa. 
 
På Michaels hittade jag även en glasburk som jag ville ha, så nu har jag en glasburk med mina sparpengar, aka resepengar. Första gången jag får nalla ur den burken blir nästa helg (inte den som kommer) för då ska jag till New York förhoppningsvis och möta upp med två tjejer jag hängde med på orientation!
 

IHOP

 
Här är jag på Internationell House of Pancakes i torsdags, så nu är detta avprickat på min bucketlist! Märkligt att alla mina bucketlist-grejer som prickas av är mat ... Vill bara poängtera att IHOP serverar svenska pannkakor med lingonsylt. Lingonsylt

Martin Luther King Day

Idag var skolorna stängda för att USA "firade" Martin Luther Kings dag. Helt ärligt har jag inte hört ett smack om någonting - jag har från twitter sett mer uppmärksamhet om detta på hemmaplan då Malena Ernman fick ett pris uppkallat efter honom idag. That's it.

I och med att skolan var stängd så har jag jobbat lite anorlunda idag - började vid tio istället för vid halv tolv (vilket inte är så himla farligt egentligen haha). Vid elva kom min värdmamma hem efter ett ärende och vi åkte genom Hartford och vidare till Canton, CT. Vi besökte en butik som kallas Sur la Table - i princip Cervera.
 
 
Vi letade efter en rosett-kakform, ni vet som för bröstcancerfonden? Januari är en awareness-month som är viktig för min värdfamilj så min värdmamma vill baka kakor och dekorera i rätt färg, som det sig bör. Tyvärr fanns inte just den formen men typ hundra andra. Det slutade med att vi köpte en brandbilsform till C och vi beställde den andra från Amazon.

När vi var på väg att lämna hittade jag bland annat ett schema över matlagningslektioner som man kan få på detta stället, och den 31 januari (tror jag) är det Skandinavisk matlagning. Jag är lite sugen på att gå dit och bara "lol this is not how we do it".

Den andra saken jag hittade var ett danskt pannkaksjärn - dvs en stekpanna för äppleskivor! Det är typ pannkaksbollar som man doppar i socker eller sylt och sen äter. Bästa någonsin. Vi har inte gjort dem hemma på flera år för vi tappade bort järnet tror jag, men det är så gott! Jag visade järnet för min värdmamma och berättade om det och hon var genast på idén - hon är på alla mina idéer jag svär, så roligt - men jag lyckades avstyra det lite.

 
Så nej, jag har inte märkt av Martin Luther King day särskilt mycket tyvärr. Men det var en bra dag i alla fall.

helgen som har gått

Gissa vem som brände sönder tungan på en varm choklad från Starbucks idag :) Det gör så galet ont. Tur att kylskåpet har en ismaskin så att man kan lindra smärtan.

Andra smärtor som behöver lindras är lite ont i höger öra samt den där slemklumpen som vilar sig så bekvämt bakom näsroten. Det är inte alls trevligt att återigen vara på en c-vitamin diet då det inte är särskilt gott att shotta Airborne. Vitaminboosten gjorde ju dock nytta förra gången så jag hoppas verkligen att det funkar nu också - jag ska bara bli bättre på att ta den! Igår fick jag ta en ipren innan jag kunde somna på grund av mitt öra, men jag hoppas att jag slipper det idag. (Verkar barka åt andra hållet nu när jag skriver detta dock ...)
 
Hela helgen har jag varit ledig och det har varit skönt. Jag har haft låååånga mornar med mycket tv-serier, skype och lite annat smått och gott. Igår skypade jag med mamma, pappa och två av mina bröder när jag åt frukost, och sen tittade jag på Parks and Rec och så kom jag på att jag kan se ikapp Reign. Hallelujah att man nu har tillgång till alla tv-kanalers diverse play-funktioner. 
 
Jag träffade en tysk au pair igår vid tre-tiden på Starbucks - hon var supertrevlig och lätt att prata med när vi väl kom över den första tröskeln med blyghet. Vi pratade på i två timmar innan jag var tvungen att lämna då min värdfamilj undrade om jag ville följa med ut och äta. Det säger man ju inte nej till i första laget så jag körde hem, bekantade mig med alla amerikanska mynt jag har samlat på mig (igår hade jag totalt 3 dollar och 26 cent i mynt - idag har jag mer).
 
Vi körde sedan till Max Amore, en italiensk resturang. Max är en kedja av massor olika resturanger, bland annat Max Fish och Max Burger. Vi åt på Max Burger för typ två veckor sen när vi firade min värdpappa och den hamburgaren jag åt där var egentligen inget speciellt men den var så förbaskat god. 
 
 
 
Jag beställde en Pollo alla Genovese Stone Pie vilket var en pizza (men eftersom den bakades i stenugn så hette det stone pie?) med rosmarinsmarinerad kyckling, asiago (ost) och gorgonzola samt rostade pinjenötter. Den hade också karamelliserad lök men den beställde jag givetvis bort. 
Visar IMG_0068.JPG
Visar IMG_0068.JPG
 
Efterrätten var en chokladtårta utan mjöl - jag tänkte att den skulle vara mycket lösare, typ som kladdkaka, men den var god ändå! Den var placerade på något som hette créme Anglaise och serverades med vanilj gelato. Det var ljuvligt!
 
 
Idag ställde jag klockan på kvart i sju på morgonen för att skypa med världens bästa Frey. Så mysigt att prata med folk hemifrån fast man är på andra sidan jorden! 
 
Efter skypesamtalet blev det åter Parks and Rec och frukost i sängen, innan jag tog tag i livet och gav mig ut på vägarna. Min körning idag var dock inte den bästa då jag var stirrig när jag hamnade lite vilse och sedan nästan missade ett rödljus. Inte bra alls och lita på mig när jag säger att jag skärpte till mig ordentligt efter det! Jag körde till Barnes and Noble istället för Stop and Shop (som jag inte hittade till haha) och lugnade ner mig bland alla böckerna. 
 
 
Hittade dessa oerhört vackra klassiker - blev jättesugen på att samla på mig allihopa. Tyvärr måste jag ju också frakta hem böcker jag köper, så därför vill jag bara köpa såna böcker som jag vet att jag kommer att läsa. Dessutom har jag inte läst ut alla tre böcker (2 från B&N och en på Kindeln) jag köpte förra veckan, så jag får vänta lite till innan jag lägger vantarna på en ny bok. Helst till typ februari. 
 
 
Jag vandrade runt på Barnes and Noble i nära en timme och hittade allt möjligt spännande. Bland annat en guidebok om Sverige där mitt kära lilla Karlskrona fanns med! Blev så lycklig så där satt jag och läste lite smått om min egen stad, som jag för övrigt har jobbat som guide i så intet nytt på under solen. Trevligt var det i alla fall!
 
Idag träffade jag den svenska au pairen Anna i West Farms-gallerian. Det var trevligt att få prata lite svenska här för en gångs skull. Jag var på väg att flera gånger inleda på engelska, men då fick jag bita mig i tungan och börja om på svenska. 
 
Min värdmamma hämtade mig vid kvart i sex ungefär (jag hade kunnat köra själv antagligen men Hartford är en STOR stad med fyrfilig motorväg). Eftersom jag kände mig mer eller mindre igen igenproppad med slem så orkade jag inte köra i en ny stad. Vi körde till Whole Foods och herre min get - min nya favoritmataffär! 
 
Den var så trevlig med layout och fräsh mat och ekologiskt. Lite på det dyrare sidan tror jag, men alltså det är säkert värt det för hur fräsch den maten såg ut. Eventuellt ska vi köpa/äta lunch (finns tydligen en del i vår Whole foods market i Glastonbury där man kan sätta sig och äta sin lunch) där imorgon så att jag får prova! 
 
För övrigt hade de Felix Lingonsylt där vilket var kul att se. På Stop and Shop hittade vi häromdagen Annas pepparkakor vilket också gjorde mig glad. 
 
 
Köpte denna ekologiska choklad - det var typ den högsta kakao-halten som fanns förutom 88% vilket är alldeles för högt för till och mig. 
 
Kvällens måltid ser ni nedan (lammkottletter med grillad potatis). Mina värdföräldrar hade couscous men frågade om jag hellre åt potatis, och sen var de så snälla och gjorde det till mig. Var vänlig notera den stora högen med sallad som jag åt upp (utom de lila bitarna. Ingen gillar väl lila sallad?).
 
 
Familjens katt Sasha som har blivit bästis med mig. Jag klagar inte! Hon är så väldigt mysig att ha att göra med och brukar hänga med mig i soffan. Vissa dagar har hon till och med följt med mig upp till mitt rum och så har vi tagit en tupplur tillsammans. Jag är så otroligt glad att jag har en katt här, det gör längtan efter min lilla Leia lite lättare att leva med.

Arbetsvecka 2: check

Min arbetsvecka har haft sina svackor, det ska jag inte ljuga om - till exempel idag när jag och pojken lekte frisör och jag var tvungen att gå iväg och gråta lite för att jag saknar min lillebror. Leka frisör är vår grej liksom, och jag saknar honom något så enormt!

Veckan har i vilket fall som helst gått snabbt, och nu är det ledig helg som gäller - hela helgen! Jag ska antagligen träffa en tjej från närområdet imorgon och hitta på någonting, och på söndag ska jag träffa en svensk au pair för första gången! Låter himla exotiskt, inte sant?

Ikväll åt vi cheese steaks och herre min get vad det var gott. Tänk er kebabkött fast riktigt kött, dvs hyvlat kött, i ett ljust bröd med lite ost och ketchup. Nyttigt? Inte på kartan, men det smakade precis, precis som cheeseburgare! Galet gott. Mina värdföräldrar berättade också att cheese steak började i Philadelphia och eftersom de bodde där innan så hälsar de fortfarande på ofta, och då minsann ska jag få äta en riktigt cheese steak.

Känns som om alla mina resor i det här landet planeras efter mat ... men vad gör väl det om hundra år.

mitt rum i south glastonbury

 
Så här såg mitt rum ut när jag kom hit för nästan två veckor sedan! Det har ju sakta blivit värre och värre med stöket haha, men jag har städat lite idag och igår. Igår vek jag alla kläder jag tvättade i fredags och idag vek jag lakanen. När man här sex kuddar i sängen men sover med egentligen typ bara två, fast har fyra i sängen, då hamnar liksom de största på golvet och ligger där tills jag bäddar sängen nästa gång (vilket inte alltid är precis när jag går upp). Men varför ska jag klaga i egentligen, när man har en säng som mäter 2 x 2 m och som är så galet skön att sova i. Känner mig på riktigt som Ariel.
 

the bachelor, shadowhunters, gilmore girls etc

Har för vana att titta på tv med mina värdföräldrar om kvällarna, och i måndags var det andra gången som the Bachelor sändes för denna säsongen. Vilken skit-serie egentligen, men det är så roligt att skratta åt. Det är ungefär samma nivå som Paradise Hotel - man vet att man inte borde titta på att men ändå gör man det. Just nu väntar jag och min värdmamma på att Lace ska skickas ut - men eftersom hon är en dramaqueen kommer hon att vara kvar på produktionens begäran. Och ja, det var med en häst i första avsnittet.
 
 
I går börjde ju dock den tv-serie som jag har längtat efter allra mest! Trots att jag inte riktigt gillar böckerna (vilket vi kan ta en annan gång) så har jag tagit mig igenom hälften och var galet taggad på att se Shadowhunters. De klipp som finns lovar saker och jag hoppas att den lever upp till alla förväntningar! Framför allt vill jag se den här tönten mer än vad jag redan har gjort:
 
 
Dominic Sherwood är bae.
 
Andra tv-serier jag tittar på just nu: Gilmore Girls (utspelar ju sig i Connecticut!!), Parks and Recreation, F.r.i.e.n.d.s., Modern Family, The Big Bang Theory, Reign ... Älskar amerikansk tv. 
 
image

första lönen

Jag fick min första lön i fredags, och den började jag spendera i lördags genom att köra själv till Barnes and Noble här i Glastonbury. Det var första gången jag körde en "längre" sträcka, dvs typ 15 minuter, själv, men det var på motorväg och inne i stan med massa trafikljus så nog var det läskigt så det räckte.

Jag köpte där två böcker: Soundless av Richelle Mead och Passenger av Alexandra Bracken. Jag är halvvägs genom Soundless och den är bra hittils, lite anorlunda från Richelle Meads andra böcker som jag avgudar, men bra! Tyvärr hade de inte en tredje bok som jag hade letat efter, men jag får vänta tills den kommer i paperback (pocket) i April, eller köpa den på kindlen som mina värdföräldrar köpte åt mig som välkomstpresent. 
 
I går körde jag och min värdmamma till Buckland Hills köpcenter i Manchester, CT, ungefär 20 minuter från oss. Jag körde bilen i hällande regn och på sina ställen var det vattensamlingar på vägen, djupa sådana. Det var lite obehagligt om jag ska vara ärlig, att köra så snabbt som jag ändå gjorde i så dåligt väder där man knappt såg mer än bilen konturer och bromslampor. 
 
Jag har i vilket fall som helst känt att jag behöver mer än de två par svarta jeans jag har med mig, så jag köpte ett par mörkblå superstretch jeans (det var de enda som inte hade hål i sig kändes det som) och hittade även en t-shirt och en blus som var på rea för 5 och 10 dollar styck. Det är typ 45 och 85 kr. Den ljusblå randiga tröjan hittade jag på Forever 21 för halva priset, så den vart bara 11 dollar (94 kr)! Är väldigt nöjd med det köpet, som min värdmamma dessutom hittade åt mig i butiken! 
 
Själv är jag nöjd med mina inköp men nu blir det att se vad resten av veckan har att erbjuda, annars ska jag nog hålla lite i pengarna och planera lite resor under året ... 
 

sjukling på andra sidan atlanten

Första jobbveckan har gått upp och ner. I måndags vaknade jag med ont i halsen och täppt i näsan, så jag har gått på en C-vitamin kur för att kort ner förkylningsperioden hela veckan. Den har fungerat förvånandsvärt bra för att vara ärlig, men var ju inte det bästa jag har druckit. Har svept ungefär sex eller sju sådana här koppar.
 
 
I onsdags båda lämnade jag och hämtade vid skolan själv och igår var en riktigt bra dag med pojken. I princip inga problem och sen åkte jag iväg med min värdmamma och barnen och hängde på Macy's och Target. Vi kom hem och jag gjorde nattningen av pojken - som för övrigt gick relativt smidigt. 
 
Sen lagade vi mat och brandlarmet gick. Igen. Andra gången denna veckan för att spisen gick bananas. Medan mina värdföräldrar vädrade ut och stängde av larmen sprang jag upp till pojken och tröstade honom, eftersom han hade vaknat av larmet. Och det är inget dåligt larm, jag är helt övertygad att om det går en natt så har jag inga som helst problem med att höra det.
 
Vi åt indiskt igår, vi tittade på Modern Family, The Big Bang Theory och även lite Disney beyond the parks (vilket i princip är en timmes reklam om deras cruises). Jag gick upp och lade mig och vid kvart i fem i morse kräktes jag. 
 
Så himla roligt att ha varit här i precis en vecka och redan är magsjuk. Denna dagen har jag inte gjort någonting eftersom jag är sjuk. Har legat i min säng hela dagen och tittade på House Renovation, Kardashians, Alla älskar Raymond ... Jag har även kollat på Gilmore Girls på Netlfix (jag har tillgång till amerikanska netflix här förhoppningsvis utan att betala extra, jag älskar det!). 
 
Men magsjuka suger, även om jag håller på att bli bättre nu. Har ätit och druckit sen lunchtid och har fått behålla allt. Skypade med familjen vid två idag vilket kändes bra. Skönt att se dem! 
 
Önskar att jag kunnat skypa med mina vänner idag också, men jag hade inte orken riktigt. Tur att jag har skypat med dem två gånger redan! 
 

Första dagarna hos familjen

 
Idag är första jobbdagen. Jag är egentligen schemalagd under eftermiddagen men följde med till pojkens skola ändå för att hälsa på lärarna och så vidare - jag har faktiskt kört dit i helgen och övat på hur jag ska köra vilket var förvånandsvärt enkelt att hitta till. Bara rakt fram på vägen och sen till vänster. 
 
Jag och min värdmamma samt den lilla flickan ska idag försöka ta oss till Social Security Office vilket är stället där jag ansöker om ett amerikanskt personnummer of sorts, om jag har fått det rätt. När jag har det numret kan jag ansöka om ett bankkonto och så vidare. 
 
När jag kom till familjen i onsdagskväll var det mycket ståhej! Pojken har ju längtat sen i oktober när vi matchade efter att jag skulle komma och leka med honom och han hade tydligen varit uppe i varv hela dagen. Han hade till och med valt ut gula blommor till mig som jag fick! 
 
Vi åt en köttgryta till middag som var jättegod men min jetlag var fortfarande knäpp så min kropp orkade inte äta särskilt stor portion när klockan var typ 01-02 på natten. 
 
Jag fick även en jättesöt välkomstpresent av värdfamiljen, nämnligen två skitstora burka med Nutella (i min au pair video pratade jag om hur mycket jag älskar just Nutella), Yankee-candles och en Kindle att läsa böcker på? De har varit så bekymrade över att jag kommer köpa fler böcker än jag kan ta hem så jag kan köpa dem på Kindlen istället. Så himla snällt!
 
 
Nyår firade jag med mina värdföräldrar här hemma, pojken fick typ "sparkling cider" som han tydligen älskar, vi tittade på 2014 års fyrverkerier från London på Youtube och sen var det natti natti för honom och lillasyster. Vi gick ner i hemmabion och tittade på Jurassic Park (första gången för mig) och tittade sedan på the Ball drop vid Times Sqaure, pratade en massa. Innan vi gick och lade oss lekte vi även med min värdpappas mobilapp-styrda BB8 från Star Wars, vilket kan vara den sötaste leksaken jag någonsin har sett. 
 
1 januari tog de med mig till Cheesecake factory eftersom jag hade nämnt att det var på min bucketlist. Jag åt fettucini Alfredo med kyckling - SÅ HIMLA GOTT. Älskar det. Portionen var ju hur stor som helst dock och det var en lunchportion. Middagsportionerna är tydligen dubbelt så stora. 
 
 
Vi tog med oss cheesecake hem och omg vad det var fantastiskt. Bästa någonsin, på riktigt. Jag åt en S'mores Cheesecake med en botten av Graham-kex, hård chokladkräm, chokladmousse-liknande och sedan typ en fudgeglasyr och en smält marschmallow. Den var fantastisk.
 
 
BUCKETLIST: Cheesecake Factory - check

Red Cross America

Dag tre på orientation, den 29/12, kom Röda korset och pratade om säkerhet och första hjälpen för små och stora barn. De gick även igenom lite olika djur som är farliga, vilket var väldigt lite för att vara ärlig och allra mest typ getingar och fästingar. 
 
Det var i helhet precis allt som man har gått igenom i skolan minst två omgångar (högstadiet/gymnsiet) och typ alla simlektioner man har gått på. Nödvändigt att gå igenom? Absolut. Men hade jag fått välja hade jag ju gjort typ alla andra lektioner under Orientation istället. 
 
Maten på orientation var helt okej - mycket kyckling. Jag tror vi åt kyckling totalt 3 av 6 måltider, vilket hade kunnat bli uppdelat bättre. Annars var det typ fajitas med antingen kyckling eller nötkött, något slags marinerat nötkött vilket var gott. Det var efterrätter varje lunch, typ citronmarängpaj och fruktkaka. Lite besviken att det inte var typ brownies som känns som typiskt amerikanskt. 
 
Dag fyra på orientation gick så galet snabbt! Vi började vid åtta, som vi gjort varje morgon, men vi hade inte tillgång till våra rum under dagen så all packning var tvungen att vara färdig innan vi började. Vi pratade, Sandee svarade på frågor, vi åt lunch, samlades igen och VIPS var det dags att folk skulle lämna. 
 
Jag blev hämtad på hotellet så vår grupp var ju kvar längst. Min värdpappa skulle komma vid "threeish" och vi började vänta vid typ två. Sen blev han lite sen pga trafiken så han var där vid 15:30 typ. Jag var så galet nervös och kallsvettades, kunde inte för mitt liv fokusera på boken jag försökte läsa ... Och sen kom han! 

tour of new york

Jag vet inte varför de kallar dagen då man kommer till hotellet för dag ett, men det gör dem. Man gör ju inte något annat än att sitta i ett transporteringsfordon av något slag (tåg/flyg/buss för min del) och sen kommer man fram, får ett schema och sin rumsnyckel och sedan får man äta ungefär. 
 
Så igår var första riktiga dagen där vi satt på en stol och lyssnade på Sandee, vår trainer, som berättade om vad våra värdfamiljer förväntar sig av oss, om säkerthetsåtgärder i USA (stay with the kids! stay with the kids! stay with the kids!) och sedan till slut, 16:30 lämnade vi hotellet för att åka på guideturen i New York som mina fina värdföräldrar hade betalat åt mig.  
 
Första stoppet var i närheten av Battery Park så att vi kunde se Frihetsgudinnan på avstånd. Det var alltså skitlångt avstånd, man såg en grön linje kändes det som och det var lite disigt och så vidare. Jag får se till att åka ut dit eller åtminstone åka på dagen så att man faktiskt ser den.
 
 
 
Sedan körde vi vidare mot Times Square. Tidigare under dagen hade vi fått reda på att precis efter terrorattackerna i Paris i november så fick inga bussar stanna vid Times Square. Det var en säkerhetsåtgärd för alla inblandades skull. Men som tur var fick vi stanna där igår, och medan vi satt i bussen så a) såg jag en reklamskult för Kånken (i samma blå färg som jag har) och b) så började det hagla. 
 
 
Vi hoppade in i bussen igen och körde vidare mot Rockefeller Center. Alltså grejen är att dessa saker ligger mer eller mindre inom gångavstånd, men eftersom vi var så många på turen (109 stycken) så färdades vi i två bussar och jisses vad det tog tid. Trafiken är helt galen. Vi åkte förbi Times Sqaure igen långt senare och då var vi fortfarande inte framme vid Rockefeller center! 
 
 
Ända upp dit skulle vi, till 67:e våningen tror jag det var. Vi fick biljetter i handen och fick springa före andra i kön, blev uppskickade genom en fantastisk trappa som ledde upp till - gissa vad - en säkerhetskontroll. Vi skyndade oss sedan genom den lite musée-liknanade delen av det hela eftersom vi låg efter i tidsschemat och skulle få typ 15 minuter på oss, vilket var helt galet. 
 
Hissen upp gick ganska snabbt och med blå fluorescerande lampor ... Att titta upp gjorde mig illamående och jag fick lock för öronen för att det gick så snabbt, helt galet. Men utsikten var så häftig med alla ljus på Manhattan. Kan dock tänka mig att på en klar dag när man kan se var gränserna mellan Manhattan och de båda floderna (East och Hudson River) går så blir det säkert ännu häftigare. 
 
 
Det röda och gröna tornet på bild 2 är Empire State Building och det lite kupolformade i bild 3, som gömmer sig bakom det stora klossen, tror jag är Chrysler building. Inte säker. Hade tyvärr ingen guide där uppe när vi tog bilderna så jag bara knäppte foton.  ¯\_(ツ)_/¯
 
Värt att veta är ju att Rockefeller är 19 olika byggnader som tillsammans utgör Rockefeller Center, där julgranen står. Den man åker upp i kallas för Top of the Rock. 
 
Den här julgranen alltså. Jag blev så kär. Jag älskar julbelysning mer än något annat egentligen, och detta var den ultimata belysningen. Mina julgranar i framtiden kommer att behöva vara amerikaniserade, jag bara känner det så mycket. 
 
 
Det är egentligen inget särskilt märkvärdigt mer än att den är gigantisk och har en massa vackra lampor. 
 
Detta var då vår tur i New York City, som var trevlig men det hanns med alldeles för lite. Jag kommer åka tillbaka måååååånga gånger känner jag rent spontant, bara för att se allt! 
 
Jag vet att jag ligger efter med uppdateringen, men jag är snart klar med dag två hemma hos familjen och har idag gjort något fler egna saker med pojken vilket har gått sisådär med ett missöde under eftermiddagen, men mina värdföräldrar var så förstående och bara "du gjorde ett jättebra jobb, det är inte ditt fel, oroa dig inte" och har fortsatt så under kvällen vilket känns jättetryggt. 
 
I övrigt ska jag försöka ta mig igenom uppdateringen lite imorgon osv! 

Jag heter Rebecca, jag är 19 år och jag kommer från Karlskrona. Den 27 december drog jag på mitt livs äventyr och hamnade i South Glastonbury, Connecticut där jag jobbar som au pair i ett år. Jag tar hand om två barn: C som är fyra år och E som är 10 månader. Jag spenderar mina pengar på böcker, mat och resor.


HannaVic logotype