Au pair, högskoleprov & läsning

Det är galet hur mycket det är som händer när man försvinner bort ett tag.
 
Jag har till exempel anmält mig till Skandinaviska institutet och har därmed påbörjat på min ansökning till au pair! Det är superspännande! Jag har tagit en paus från att fylla i allt som ska fyllas i, för det är frustrerande att få så mycket mail som man får (även om det är meningen att det ska peppa en) när man inte ens kan åka en på grund av att jag saknar ett körkort.
 
Jag håller dock på att ta det där körkortet. Synd bara att det är tråkigt att plugga, liksom med allt annat, men jag försöker kämpa mig framåt så att jag är klar inför riskettan och halkan som jag nu har uppbokade i början av sommaren. Snart så har jag förhoppningsvis det nedrans körkortet i handen!
 
Köra bil är så roligt så det är synd att jag inte kommit längre :/
 
Det var dags för Högskoleprovet i lördags. Det var andra gången för mig så vad som hände och hur saker och ting skulle göras var inte nytt, vilket var skönt. Det gjorde att jag slapp fokusera på sådana grejer och kunde tänka på andra saker som att faktiskt besvara uppgifterna korrekt. Sen gick ju det åt pipsvängen på mattedelen men det är ju en annan historia.
 
Snart är det påsk vilket betyder ledighet men som egentligen betyder du borde verkligen plugga asmycket men det gör du inte. Motivationen är inte på topp till något utom att läsa böcker just nu, och då tvingas jag läsa böcker till skolan så då försvinner den snabbt som attan igen.
 
Det ska bli så skönt den 11 juni att veta att nu är livet helt och hållet upp till mig och kan inte styras av något som tvingar mig att ägna +8 timmar om dagen åt. Jobbar jag sen så tvingas jag inte att ta med mig jobbet hem, vilket gör att den lediga tiden blir helt och hållet min. Och då min själ, då ska jag läsa!

moodboard

    

100 dagar

 
 
Om 100 dagar tar jag studenten! Det är helt galet att 12 års skolgång är slut den 11 juni. Fram tills dess är det ju dock galet mycket saker som ska bli gjorda - ett gymnasiearbete och ett körkort bland annat. 
 
Stressen gnager fast jag inte tvivlar på min förmåga att klara av allting i sista minuten så hade det ju varit skönt att hitta motivationen till att göra något innan sista minuten någon gång. Typ att bädda rent i sängen lite tidigare än precis när jag ska bädda ner mig med en tv-serie eller bok.
 
Men alltså, allt löser sig. Det är mitt ständiga motto. ALLT LÖSER SIG. Särskilt om man har hemmagjorda peanutbutter cups. 
 

Jag heter Rebecca, jag är 19 år och jag kommer från Karlskrona. Den 27 december drog jag på mitt livs äventyr och hamnade i South Glastonbury, Connecticut där jag jobbar som au pair i ett år. Jag tar hand om två barn: C som är fyra år och E som är 10 månader. Jag spenderar mina pengar på böcker, mat och resor.


HannaVic logotype